Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για πανδημία και οικονομία

Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για πανδημία και οικονομία

Υπό τη σκιά των πολύ δυσμενών εξελίξεων με την πανδημία στη χώρα μας συνεδρίασε χθες το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα. 

Ο πρόεδρος του κόμματος εντός της συνεδρίασης επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για υποτίμηση της πανδημίας και εμπόριο ελπίδας με ευχές για ένα εμβόλιο το οποίο δυστυχώς ακόμη δεν υπάρχει και υπογράμμισε στους παρευρισκόμενους την ανάγκη για πρωτοβουλίες του κόμματος και όλων των στελεχών μέσα στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία και με τις οποίες θα πρέπει να μάθει το κόμμα να λειτουργεί.

Από την πλευρά του ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη να αναληφθούν επιπρόσθετες, όπως είπε, πρωτοβουλίες στα ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, γιατί οι πολιτικές που εφαρμόζει με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση θα δημιουργήσουν ασφυκτικές συνθήκες για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, αντίστοιχες του 2012.

Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη η ανησυχία για την εξέλιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας και για την ανετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού και του ΕΣΥ με αποκλειστική ευθύνη, όπως λένε, της κυβέρνησης.

Επιπροσθέτως σημειώνουν ότι το διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη ήταν ομολογία αποτυχίας, αφού ήδη από την επόμενη μέρα είχε ακυρωθεί de facto από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός αφού χθες η κυβέρνηση έλεγε ότι δεν χρειάζεται να κλείσουν σχολεία και το βράδυ ανακοίνωνε το κλείσιμο των σχολείων ενώ την ίδια ώρα δεν υπάρχει καμία ουσιαστική προετοιμασία του ΕΣΥ κάτι που φαίνεται από την ακύρωση του 80% των τακτικών χειρουργείων σε κόκκινες περιοχές και από το γεγονός ότι ήδη είναι στα κόκκινα οι ΜΕΘ σε πολλές περιοχές της χώρας.

Την ίδια τακτική ακολουθεί η κυβέρνηση και στην οικονομία αφού δεν υπάρχει καμία πραγματική στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις, με μέτρα τα οποία είναι χειρότερα και από τα ελλιπή του Απριλίου με αποτέλεσμα να οδηγείται ο κόσμος της εργασίας και της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας σε απόγνωση και οικονομική ασφυξία. Την ίδια μάλιστα περίοδο η κυβέρνηση φέρνει στη βουλή ακραία αντικοινωνικά νομοσχέδια όπως ο πτωχευτικός κώδικας και το σχέδιο νόμου για τα εργασιακά που θα φέρει τον Νοέμβριο, τα οποία θα βαθύνουν ακόμα περισσότερο την κοινωνική χρεωκοπία.

Ιδιαίτερη μνεία εντός της συνεδρίασης έγινε και για τον αυταρχισμό της κυβέρνησης – Χρυσοχοΐδη, ο οποίος εκτιμάται ότι θα ενταθεί το προσεχές διάστημα μπροστά στα κοινωνικά αδιέξοδα που δημιουργούν οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ώστε να ικανοποιήσει το ακροατήριό της.

ΜΕ αυτά τα δεδομένα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στο πρώτο κύμα της πανδημίας, θα συνεχίσει να βάζει πάνω από όλα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της κοινωνίας, δεν θα κάνει πολιτική τυμβωρυχίας όπως έκανε η ΝΔ και θα στηλιτεύει και θα ασκεί κριτική για όλες τις κυβερνητικές αντιφάσεις, αδράνειες και αμέλειες της κυβέρνησης που έχουν οδηγήσει στο σημερινό αδιέξοδο.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Για όλους τους παραπάνω λόγους σήμερα μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Στις 12.00 ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί το νοσοκομείο Παπανικολάου όπου θα έχει σύσκεψη με την διοίκηση του νοσοκομείου και στη συνέχεια συνάντηση με εργαζόμενους και στις 14:00 θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων του λιανεμπορίου, εστίασης και ξενοδόχων (γραφεία Διοίκησης ΔΕΘ) ενώ στις 16:00 θα έχει σύσκεψη με φορείς και προσωπικότητες για το Μετρό της Θεσσαλονίκης και τα αρχαία της Βενιζέλου (γραφεία Διοίκησης ΔΕΘ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter