Πολιτικό χάος στην Ιταλία: Σήμερα πιθανότατα η παραίτηση Ντράγκι – Προς πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο

Πολιτικό χάος στην Ιταλία: Σήμερα πιθανότατα η παραίτηση Ντράγκι –  Προς πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο

Βυθισμένη στο πολιτικό χάος είναι η Ιταλία η οποία οδεύει μπρος ολοταχώς για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο και πιθανότατα τον Οκτώβριο.

Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι πρόκειται να οριστικοποιήσει την Πέμπτη την παραίτησή του.

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι έλαβε μόνον 95 θετικές ψήφους, στην γερουσία της Ρώμης, κατά την διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης. Οι γερουσιαστές που καταψήφισαν την κυβέρνηση, είναι 38. Πρόκειται για ιδιαίτερα χαμηλούς ψήφους κάτι που αποδεικνύει πως ο Ντράγκι δεν διαθέτει την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου.

Στην ψηφοφορία δεν πήραν μέρος τα Πέντε Αστέρια, η Λέγκα και η Φόρτσα Ιτάλια. Υπενθυμίζεται ότι στην ιταλική γερουσία, για την απόλυτη πλειοψηφία, απαιτούνται 158 ψήφοι.

Η σημερινή μέρα αναμένεται ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς ο Ιταλός πρωθυπουργός θα παραστεί το πρωί στη Βουλή για την προγραμματισμένη ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, καθώς σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναμένει να δει και την εξέλιξη της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο πριν το τελικό βήμα.

Το πιθανότερο είναι, κατά τον ιταλικό Τύπο, πως θα μεταβεί στη συνέχεια στο Κυρηνάλιο Μέγαρο για να οριστικοποιήσει την παραίτησή του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter