Πολιτικοοικονομικό θρίλερ στη Χαλκιδική με τον κορονοϊό

Πολιτικοοικονομικό θρίλερ στη Χαλκιδική με τον κορονοϊό

Μεγάλο παρασκήνιο, λένε οι πληροφορίες του Doctor, υπάρχει γύρω από το εργοστάσιο επεξεργασίας ελιών στην Ορμύλια Χαλκιδικής, όπου στις αρχές Αυγούστου βρέθηκαν πολλοί εργαζόμενοι θετικοί στον ιό.

Η τοπική κοινωνία βοά ότι επιχειρήθηκε να θαφτεί η όλη υπόθεση με δεδομένο ότι ιδιοκτήτης του εργοστασίου (έχει ένα ακόμη στη Γερακινή) είναι ο Παύλος Δέας, μεγαλοπαράγοντας της ΝΔ στον νομό και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ορμύλιας με τη ΝΔ το 2000. Ο συγκεκριμένος είναι γιος χωροφύλακα, ενώ ο αδερφός του πατέρα του Ιων Δέας ήταν υποψήφιος με την ΕΠΕΝ το 1974. Ο Π. Δέας διατηρεί στενές σχέσεις με τον δήμαρχο Πολυγύρου Στέργιο Ζωγράφο και η ύπαρξη κρουσμάτων στο εργοστάσιό του ήταν κοινό μυστικό στα γύρω χωριά (Σήμαντρα, Βάβδος). Εγιναν μάλιστα αρκετά τηλεφωνήματα από τον κόσμο στον ΕΟΔΥ, αλλά ο τελευταίος δεν ανταποκρίθηκε, λένε οι κακές γλώσσες.

Οταν χάθηκε ο έλεγχος ο επιχειρηματίας αναγκάστηκε να καλέσει κλιμάκιο της Euromedica (είναι μέτοχος, λένε κάποιοι με νόημα) και φυσικά να δημοσιοποιήσει το θέμα, αλλά ήταν ήδη αργά. Αν κατάφερε πάντως κάτι, είναι η όλη υπόθεση να θαφτεί και το μόνο που συνέβη είναι η Χαλκιδική (μαζί με τη Μύκονο) να μπουν πρώτες στη μαύρη λίστα του κορονοϊού, με τους πολίτες να αναρωτιούνται γιατί άραγε αφού τα επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν δικαιολογούσαν κάτι τέτοιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter