Πολιτικός αναβρασμός στις ΗΠΑ μετά την έφοδο του FBI στην έπαυλη Τραμπ – Εντείνεται το κλίμα διχασμού

Πολιτικός αναβρασμός στις ΗΠΑ μετά την έφοδο του FBI στην έπαυλη Τραμπ – Εντείνεται το κλίμα διχασμού

Στους «ρυθμούς» της υπόθεσης Τραμπ κινείται η αμερικανική πολιτική σκηνή, έπειτα από το «ντου» των ανδρών του FBI στην έπαυλη του μεγιστάνα στη Φλόριντα.

Οι μεν Δημοκρατικοί βλέπουν ως ευκαιρία ώστε να ενταθούν οι πιέσεις για τον έλεγχο των δραστηριοτήτων του πρώην προέδρου της ομοσπονδιακής χώρας. «Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου (…) ακόμα κι αν ήταν πρόεδρος», αντέτεινε χθες Τρίτη μιλώντας στο NBC η Νάνσι Πελόσι, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία, καλεί εδώ και χρόνια ο μεγιστάνας των ακινήτων να λογοδοτήσει.

Αντίθετα, οι Ρεπουμπλικανοί βρίσκονται στα «κάγκελα» προσπαθώντας να «εργαλειοποιήσουν» την υπόθεση ως ακόμη μία απόπειρα δίωξης των πολιτικών τους από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Συγκεντρώσεις στήριξης στο Μαρ-α-Λάγκο

Λίγη ώρα αφού ανακοινώθηκε η διεξαγωγή έρευνας από το FBI, ομάδα οπαδών του κ. Τραμπ συγκεντρώθηκε μπροστά στο πολυτελές οίκημα του μεγιστάνα του real estate για να εκφράσει την οργή του.

Μεταξύ των πλακάτ, υπήρχε και ένα με το σύνθημα «Ο Μπάιντεν δεν είναι δικός μου πρόεδρος», γεγονός που επιβεβαιώνει πως σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών του 2020, υπάρχουν αρκετοί πολίτες που ασπάζονται τη ρητορική Τραμπ περί «στημένης» εκλογικής διαδικασίας και νίκη του Μπάιντεν μέσω αλλοίωσης των πραγματικών αποτελεσμάτων.

Σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ορισμένοι οπαδοί του κ. Τραμπ αξίωναν χθες «διαζύγιο» από την κυβέρνηση μιας χώρας όπου ο διχασμός είναι πλέον τόσο πελώριος που φαντάζει αδύνατο να γεφυρωθεί.

«Αυτά γίνονται σε μια χώρα σε εμφύλιο πόλεμο», ξεσπάθωσε η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, βουλεύτρια που εκπροσωπεί την Τζόρτζια, γνωστή για τις φραστικές ακρότητές της, αξιώνοντας μεταξύ άλλων να διαλυθεί το FBI. «Ο πολιτικός διωγμός πρέπει να σταματήσει», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, γεγονός που ενισχύει τις φωνές που αναφέρουν ότι εντείνεται το κλίμα διχασμού στην αμερικανική πολιτική σκηνή αλλά και την κοινωνία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter