Πολιτικός γάμος ΝΔ-ΚΙΝΑΛ με τις… ευλογίες της Novartis

Πολιτικός γάμος ΝΔ-ΚΙΝΑΛ με τις… ευλογίες της Novartis

Αν οι φίλοι μας είναι η οικογένεια που επιλέγουμε,τότε ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει βρει τη δική του. Τη στιγμή που στην Χαριλάου Τρικούπη έπαιρναν τον χρόνο τους μέχρι να καταλήξουν στον τρόπο αντιμετώπισης της εισαγγελικής κλήσης του βουλευτή, στην Πειραιώς η ανακοίνωση πολιτικής στήριξης του ήταν ήδη κοινοποιημένη.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ άνοιξε και πάλι τις φτερούγες του -βλέπε περίπτωση Ρουσόπουλου- για να προστατέψει τον βαλλόμενο από τους σκευωρούς πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας απορίες και ερωτηματικά για το αν οι δυο τους γνωρίζουν κάτι που διαφεύγει από την υπόλοιπη Ελλάδα. Ίσως, η μόνη αρμόδια για να απαντήσει σε αυτές τις εύλογες απορίες είναι η Εισαγγελία.

Με την… ψυχραιμία και την πραότητα που τον χαρακτηρίζει, ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με το ενδεχόμενο άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, καθώς καλείται να δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα για όσα έχουν κατατεθεί εναντίον του σε σχέση με το σκάνδαλο Novartis. Στην ανακοίνωσή του, λοιπόν, απέσυρε τον χαρακτηρισμό «παλιάνθρωποι» που απέδιδε κατά το παρελθόν στους ενορχηστρωτές της «πλεκτάνης» προκειμένου να τον αντικαταστήσει με το: «κακοποιοί». Προανήγγειλε «εδώλια» για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας χωρίς να εξαιρεί τους αρμόδιους λειτουργούς της Δικαιοσύνης. Πάντως, για να μην τον αδικούμε, εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη έχει. Απλά, αυτή δεν αφορά τους εισαγγελικούς λειτουργούς που τολμούν να τον ελέγξουν. Αν αντικρύσετε στους τηλεοπτικούς σας δέκτες κάποιο silver alert για την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, μην ανησυχήσετε… Κλείνοντας αυτή τη νηφάλια δήλωση, ο ελεγχόμενος βουλευτής κατέστησε τον εαυτό του εφάμιλλο με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Συγκεκριμένα, σημειώνει: «Είμαι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989».

Το καθήκον του κόμματος

Τη σκυτάλη πήρε η αξιωματική αντιπολίτευση, γεγονός που προκάλεσε αμφιβολίες στους δικαστικούς συντάκτες μήπως έχασαν κάποιο σκέλος της υπόθεσης και του ρεπορτάζ… Αφού αναμάσησε το σχήμα περί «μεγαλύτερης σκευωρίας που έχει στήσει ελληνική κυβέρνηση κατά των πολιτικών της αντιπάλων», η Πειραιώς εναρμονίστηκε πλήρως με το αφήγημα Λοβέρδου, καθιστώντας συνένοχους στη σκευωρία τους αρμόδιους εισαγγελείς που έβαλαν δοσομετρητή στις αποκαλύψεις για να εξυπηρετήσουν «τις επικοινωνιακές σκοπιμότητες του Μαξίμου». Πιστοί στο δόγμα της επικοινωνιακής γκάφας, οι υπάλληλοι του γραφείο Τύπου της ΝΔ κατάφεραν να επαινέσουν τους ίδιους δικαστικούς λειτουργούς που παρουσιάζουν στην ίδια ανακοίνωση ως συναυτουργούς στην πλεκτάνη. «Το γεγονός, ωστόσο, ότι η Δικαιοσύνη στέλνει στο αρχείο τις δήθεν κατηγορίες, εκθέτει με πρωτοφανή τρόπο τους κυβερνητικούς σκευωρούς» αναφέρεται στο επίμαχο απόσπασμα, με την ανακοίνωση να καταλήγει με ολίγον τι από Πετσίτη: «Όλοι οι πολίτες, άλλωστε, έχουν πια καταλάβει το φιάσκο της Novartis και τη σκευωρία που πήγε να στήσει μια κυβέρνηση η οποία έχει τα σκάνδαλα στο… πετσί-της».

Ακολούθησε η φειδωλή αναπαραγωγή των ίδιων κατηγοριών από το ΚΙΝΑΛ. Στη λιτή και μικρότερης έκτασης ανακοίνωση από αυτή της ΝΔ για τον Ανδρέα Λοβέρδο, έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι το κόμμα της Φ. Γεννηματά απέφυγε να επιτεθεί κατά των δικαστικών λειτουργών που χειρίζονται την υπόθεση.

Διαβάστε ακόμη: «Σκευωρία»: Το εργαλείο διαφυγής Λοβέρδων και λοιπών – Τα ίδια έλεγαν και για τον Άκη (Photo)

Άνοιξαν οι φτερούγες του αντιπροέδρου

Από το βράδυ του Σαββάτου, το θυμικό του Άδωνη Γεωργιάδη στο Twitter έμοιαζε τεταμένο εξαιτίας του Documento. Λίγες ώρες αρκούσαν προκειμένου ο αντιπρόεδρος να εξαπολύσει απειλές περί επικείμενης καταδίκης του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας, Κώστα Βαξεβάνη, παραθέτοντας μάλιστα και το εύρος της ποινής που θα του επιβληθεί. Μετά την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αδ. Γεωργιάδης ήταν το πρώτο και μοναδικό στέλεχος της ΝΔ που έσπευσε να υπερασπιστεί τον Ανδρέα Λοβέρδο. «Μαζί σου Ανδρέα» καταλήγει στην ανάρτησή του στο Twitter, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν πιστεύει «απολύτως τίποτε από τις ανοησίες» κατά του βουλευτή της ΔΗΣΥ. Πόθεν ο εναγκαλισμός και η αυτόκλητη συνηγορία;

Ασχέτως κι αν ο Αν. Λοβέρδος δεν προέρχεται από την πολιτική οικογένεια της ΝΔ, ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδόθηκε σε έναν ακόμα τηλεραμαθώνιο για να διατρανώσει την πίστη του για την αθωότητα του βουλευτή της ΔΗΣΥ. Στον πάντα φιλόξενο ΣΚΑΪ, ο Αδ. Γεωργιάδης πρώτα προεξόφλησε το αποτέλεσμα των επικείμενων βουλευτικών εκλογών και έπειτα προανήγγειλε σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της «σκευωρίας Novartis». Μάλιστα, εκτός από την αθωότητα του Ανδρ. Λοβέρδου, γνωρίζει εκ των προτέρων ότι ενδέχεται να έχει τελεστεί από τους πολιτικούς του αντιπάλους το αδίκημα «της εσχάτης προδοσίας επί απόπειρα αλλοιώσεως του δημοκρατικού πολιτεύματος», με την ποινή να είναι ισόβια κάθειρξη. «Και να ξέρετε κυρία Κοσιώνη ότι μέχρι να πεθάνω, δεν πρόκειται να κάνω πίσω μέχρι να τιμωρήσω αυτούς που έκαναν αυτή την τιμωρία» κατέληξε βγάζοντας την τήβεννο του δικαστή-τιμωρού.

Συμπτώσεις

Εκτός από τους ενδιαφέροντες χρονισμούς των αντιδράσεων των δύο κομμάτων που αδιαμφισβήτητα ενέχουν πολιτικό συμβολισμό και σημειολογία, αξίζει να σταθεί κανείς και στην ταύτιση που προκύπτει σε επίπεδο επιχειρηματολογίας από τους δύο αναφερόμενους στη δικογραφία του πολύκροτου σκανδάλου Novartis. Οι «πασπαρτού» ισχυρισμοί περί σκευωρίας και πλεκτάνης δεν αφαιρούν σε κανέναν από τους δύο την υποχρέωση παροχής δημόσιων απαντήσεων σε όσα τους προσάπτουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Τους ίδιους χαρακτηρισμούς χρησιμοποιούσαν όσοι προσπάθησαν ανερυθρίαστα να καλύψουν κατά τις σχετικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες τόσο τον Άκη Τσοχατζόπουλο όσο και τον Γιάννο Παπαντωνίου. Για τον πρώτο, οι τραπεζικοί λογαριασμοί ροής μιζαρισμένου χρήματος δεν ήταν τίποτα άλλο παρά τηλεφωνικοί αριθμοί, ενώ για τον δεύτερο επρόκειτο για μία υπόθεση «φούσκα» που έσκασε εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter