Αδωνης Γεωργιάδης: Πολιτικός μαυραγορίτης και πρωθυπουργικός τσαρλατάνος

Αδωνης Γεωργιάδης: Πολιτικός μαυραγορίτης και πρωθυπουργικός τσαρλατάνος

Μπερδεύοντας το αόρατο χέρι της αγοράς με αυτό των πορτοφολάδων του ντόπιου μαυραγοριτισμού, ο Αδωνης Γεωργιάδης κατέστησε το υπουργείο Ανάπτυξης συνώνυμο του στωικού παρατηρητή της αισχροκέρδειας εν μέσω πανδημίας και πληθωριστικών πιέσεων. Και δεν φτάνει που στη συλλογική συνείδηση η υπερκοστολόγηση τεστ και μασκών είναι πλήρως αποσαφηνισμένη, ο πρώην τηλεπωλητής νανογιλέκων, με έξη στην πασπαλισμένη με «Ελληνική αγωγή» βασκανία, διασύρει τη χώρα διεθνώς, προκαλώντας την αντίδραση Κύπριων αξιωματούχων με τα μειωτικά σχόλια για την ποιότητα των «κινεζικών» PCR στη μεγαλόνησο.

Το χειρότερο είναι ότι ο υπουργός δεν αυτενεργεί. Με την άδεια του πρωθυπουργού επιτρέπει την προκλητική κερδοσκοπία, έχοντας παράλληλα μετατραπεί σε συμπαρουσιαστή του Σκάι, χωρίς σύμβαση εξαρτημένης μορφής εργασίας, για να καλύψει τόσο το έλλειμμα προβολής μετά την παύση των τηλεπωλήσεων αντισημιτικών βιβλίων όσο και την αποψίλωση αρμοδιοτήτων μετά την αναβάθμιση του Νίκου Παπαθανάση.

Αφού απέτυχε η απόπειρα παρουσίασης των χαμηλών τιμών των PCR στην Κύπρο ως fake news του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξής του στην ΕΡΤ, ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ έριξε μελάνι στη Βιοϊατρική Κύπρου, η οποία –εν αντιθέσει με τις αυξημένες τιμές στην Ελλάδα– κοστολογεί τα συγκεκριμένα τεστ μόλις 25 ευρώ. «Χθες μίλησε ο κ. Πλεύρης με τον υπουργό Υγείας της Κύπρου και η τιμή που μας έδωσαν είναι 20-50 ευρώ. Μία τιμή υπάρχει στα 20 ευρώ στην Κύπρο σε μια εταιρεία, η οποία, όπως μας είπαν οι δικοί μας γιατροί και ο ΠΙΣ σε συνάντηση που κάναμε, μας έφεραν τα χαρτιά ότι είναι πολύ χαμηλής αξιοπιστίας, κινέζικο και όχι παρόμοιο με αυτά που πωλούνται εδώ. Στην Κύπρο δεν έχει διατίμηση το μοριακό τεστ» είπε.

Ακολούθησε χιονοστιβάδα αντιδράσεων από τον γενικό ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, τον υπουργό Υγείας της Κύπρου Μιχάλη Χατζηπαντέλα και τη βουλεύτρια του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Ο Οδ. Μιχαηλίδης εξέθεσε τον Αδ. Γεωργιάδη παραθέτοντας στοιχεία που αποδεικνύουν ότι από τον Οκτώβριο του 2020 η Κύπρος είχε καταφέρει να μειώσει την τιμή των PCR στα επίπεδα κοστολόγησης που έχει σήμερα η Ελλάδα μετά την τελευταία και… γενναία διατίμηση, ενώ επισήμανε πως οι δημόσιες προσφορές ήταν το εργαλείο που έριξε την τιμή των τεστ στα 15 ευρώ.

 

Ο Μιχ. Χατζηπαντέλα σημείωσε με νόημα ότι η πολιτική που ακολουθεί κάθε χώρα είναι κομβικός παράγοντας για τη μείωση των τιμών, καθιστώντας σαφές πως «τα αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται στην Κύπρο για διενέργεια εξετάσεων για τη νόσο Covid-19 πληρούν τις αυστηρότερες των προδιαγραφών του ΕCDC». Τη σκυτάλη πήρε η Ειρ. Χαραλαμπίδου, η οποία αρχικά ζήτησε να δοθεί απάντηση αρμοδίως στην προσβολή και σε δεύτερο χρόνο χλεύασε τον υπουργό Ανάπτυξης για την αναδίπλωση που έκανε προκειμένου να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Ο διεθνής εξευτελισμός ανάγκασε τον Αδ. Γεωργιάδη να προβεί σε άλλη μία πολιτική πιρουέτα που θα ζήλευε και ο Νουρέγεφ. «Τα PCR στην Κύπρο είναι αξιόπιστα» ανάρτησε στο Twitter, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει κανέναν ενδοιασμό μπροστά στην αυτοταπείνωση.

«Θα χρεοκοπήσουμε»

Ακόμη κι αν οι περίτεχνες κυβιστήσεις είναι απόρροια της εκτεταμένης χρήσης νανογιλέκων, δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά ο ηθικός πανικός που έσπειρε ο Αδ. Γεωργιάδης για να προστατεύσει τα συμφέροντα των ιδιοκτητών διαγνωστικών κέντρων, λέγοντας πως αν το κράτος εξασφαλίσει δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό, τότε «θα χρεοκοπήσουμε και θα έχουμε μνημόνιο». Τη συνταγογράφηση των PCR πάντως αιτήθηκαν –μεταξύ άλλων– ο ΙΣΑ του Γιώργου Πατούλη και ο σκληρός νεοφιλελεύθερος βουλευτής Μπάμπης Παπαδημητρίου, με τον υπουργό Ανάπτυξης να γνωστοποιεί (πάλι στον Σκάι) ότι η συνταγογράφηση των τεστ θα σήμαινε ένταξη στον μηχανισμό του clawback. Αρα, όπως ο ίδιος διευκρίνισε, η επιστροφή από την τιμή που χρεώνεται για τα PCR θα ήταν περίπου 50%.

Ετσι, ο Αδ. Γεωργιάδης αποφάσισε ότι δεν υπάρχει λόγος διασφάλισης του δημόσιου συμφέροντος και εξοικονόμησης πόρων. Για να μην τον αδικήσουμε, ο υπουργός που αρνείται την ακρίβεια επειδή βγάζει selfies στα σουπερμάρκετ προέβη σε νέα διατίμηση των PCR, μειώνοντας κατά 13 ευρώ την κερδοσκοπία των διαγνωστικών κέντρων. Είναι απορίας άξιο όμως τι τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση, αφού στις 27 Δεκεμβρίου 2021 στον «αέρα» του Mega ισχυρίστηκε ότι «έχουμε τις φθηνότερες τιμές σε τεστ στην Ευρώπη». Ισως τον είχαν ματιάσει.

Φτύνεται μη βασκαθεί

Δεν είναι η σύμφυση νεοσυντηρητισμού, νεοφιλελευθερισμού και κουλτούρας των σελέμπριτι πολιτικών η αιτία που ο Αδ. Γεωργιάδης παρουσιάστηκε πρόσφατα στον (ναι, καλά μαντέψατε) Σκάι σε ρόλο Νίκου Χορταρέα, φτύνοντας τον κόρφο του και χτυπώντας ξύλο. Το πρόβλημα του υπουργού είναι ο εθισμός στο «γυαλί» και όχι στα υπουργικά καθήκοντα με αυτοσκοπό την προστασία της τσέπης των πολιτών. Ως εκ τούτου, o Αδ. Γεωργιάδης έχει φιλοτεχνήσει το προφίλ τού επί παντός επιστητού τηλε-τσαρλατάνου με υπουργικό αξίωμα. Η σταθερή παρουσία του στον τηλεοπτικό σταθμό του Φαλήρου του επιτρέπει να κάνει δημοσιογραφικές παρεμβάσεις αρχισυντάκτη, προχωρώντας σε δημόσιες επιπλήξεις παρουσιαστριών που «αμάρτησαν» και κριτίκαραν τον πρωθυπουργό.

Κι αν όλα αυτά υπό συνθήκες υγειονομικής ομαλότητας μπορούσαν να θεωρηθούν ευχάριστη νότα πολιτικής κατάντιας, δεν ισχύει το ίδιο εν καιρώ πανδημικής κρίσης. Ο υπουργός της «κυβερνησάρας» (Αδ. Γεωργιάδης, 2021, Σκάι), που λειτουργεί ως αρνητής του ιού, σφύριξε σε άλλη τηλεοπτική εμφάνισή του τη λήξη της πανδημίας σε «ένα με ενάμιση μήνα», δίνοντας την εντύπωση πως εποφθαλμιά τα αστρολογικά «χωράφια» της Ασης Μπήλιου. Ομως τα πράγματα δεν είναι και τόσο αστεία όταν τέτοιου είδους δηλώσεις μπορούν να σαμποτάρουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα, το οποίο ο Αδ. Γεωργιάδης φαίνεται να μην πιστεύει ιδιαίτερα. «Δεν θέλεις, κύριε, να εμβολιαστείς; Μη σώσεις! Τέρμα, πάμε παρακάτω, η ζωή συνεχίζεται. Οποιος εμβολιαστεί» είχε δηλώσει σε ακόμη μία «σπάνια» παρουσία του σε τηλεοπτικό πλατό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter