Πολιτογράφηση Τούρκου καταζητούμενου: Στοιχεία και τις συστατικές Γεωργιάδη -Σεραφείμ ζητά ο Ζαχαριάδης

Πολιτογράφηση Τούρκου καταζητούμενου: Στοιχεία και τις συστατικές Γεωργιάδη -Σεραφείμ ζητά ο Ζαχαριάδης
Πηγή φωτό: Instagram

Με Επίκαιρη Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων ο Κώστας Ζαχαριάδης ζητά από σειρά υπουργών εξηγήσεις και στοιχεία αναφορικά με την τιμητική πολιτογράφηση του Τούρκου μεγιστάνα – καταζητούμενου, Γιασάμ Αγιαβέφε, ο οποίος δραστηριοποιούταν στα κατεχόμενα και εναντίον του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα της Ιντερπόλ.

O τομεάρχης Εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στον Μάκη Βορίδη, θέτοντάς του τέσσερα ερωτήματα. «Για ποιο λόγο το Ελληνικό Κράτος παρέχει τιμητική πολιτογράφηση και αποδέχεται δωρεές από πρόσωπα που συνδέονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με το ψευδοκράτος της κατεχόμενης Κύπρου;», είναι το πρώτο ερώτημα, ενώ το δεύτερο αφορά τα κριτήρια που υπερτέρησαν στην κρίση του υπουργού για τη χορήγηση της συστατικής επιστολής και τη διαδικασία τιμητικής πολιτογράφησης, αλλά και κατά πόσο θεωρείται σημαντική η σύνδεση του εν λόγω προσώπου με το ψευδοκράτος σε σχέση με το συμφέρον της χώρας μας.

Ο Κ. Ζαχαριάδης ρωτά, επίσης, τον Μ. Βορίδη εάν υπήρξε έγγραφη ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας για τη «συμβολή» του ανωτέρω στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορoνοϊού ή αν όσα αναγράφονται στο σχετικό ΦΕΚ αποτελούν προσωπικές εκτιμήσεις του υπουργού Εσωτερικών. Με το ερώτημα αυτό ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί την εντύπωση ότι για την πολιτογράφηση του Τούρκου κροίσου που φέρεται να κατηγορείται για παράνομο τζόγο ενεπλάκη και ο έτερος πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, Θάνος Πλεύρης. «Ποια ακριβώς είναι η σχέση του εν λόγω προσώπου με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και μέσω ποιων επικοινωνιών συμφωνήθηκε η παροχή της συστατικής επιστολής;», είναι το καταληκτικό ερώτημα, το οποίο εξίσου προκαλεί υποψίες.

Η Επίκαιρη Ερώτηση:

«Να κατατεθούν οι συστατικές…»

Το δεύτερο «χτύπημα» του Κ. Ζαχαριάδη έχει ως αποδέκτες τους Άδωνη Γεωργιάδη, Χρήστο Σταϊκούρα, Θάνο Πλεύρη, Τάκη Θεοδωρικάκο, αλλά και τον Μ. Βορίδη. «Να κατατεθούν στη Βουλή τα έγγραφα αιτιολόγησης για την περίπτωση της αμφιλεγόμενης και αδιαφανούς διαδικασίας της τιμητικής πολιτογράφησης του κ. Γιασάμ Αγιαβέφε από τους αρμόδιους υπουργούς», είναι ο τίτλος της Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων, με τον τομεάρχη Εσωτερικών να κάνει λόγο για «σκάνδαλο με εθνικές διαστάσεις». Επ΄ αυτού, τονίζει την «έντονη δραστηριότητα» του Τούρκου -που βαφτίστηκε «Λεωνίδας»- στο ψευδοκράτος, ζητώντας τα κάτωθι στοιχεία και έγγραφα:

1. Τη συστατική επιστολή του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

2. Την τυχόν έγγραφη ενημέρωση του Υπουργού Υγείας προς τον Υπουργό Εσωτερικών στην οποία αναφέρεται ότι ο εν λόγω κύριος συνέβαλε στην αποτροπή κατάρρευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

3. Την επιστολή του Μητροπολίτη Πειραιώς.

4. Τα κατά νόμο διοικητικά έγγραφα αποδοχής των δωρεών (αποφάσεις, αλληλογραφία κ.λπ.) σε όλα τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου στα οποία φέρεται να προσέφερε τις δωρεές καθώς και κάθε σχετικό παραστατικό.

5. Τις επικοινωνίες του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων με το εν λόγω πρόσωπο με τις οποίες συμφωνήθηκε η χορήγηση της συστατικής επιστολής.

6. Την εσωτερική αλληλογραφία που οδήγησε στην ανάκληση της αποδοχής δωρεάς του συγκεκριμένου προς την Ελληνική Αστυνομία.

Η ΑΚΕ:

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter