Πολλαπλά μηνύματα εντός και εκτός συνόρων από τον Αλέξη Τσίπρα

Πολλαπλά μηνύματα εντός και εκτός συνόρων από τον Αλέξη Τσίπρα

Στη Βόρεια Μακεδονία, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του πρώτου “Prespa Forum Dialogue” (Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών) μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Η κίνηση αυτή του πρώην πρωθυπουργού είναι άκρως συμβολική και γίνεται ακόμη πιο συμβολική από το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος εγκλωβισμένος στις ιδεοληψίες της «δεξιάς πολυκατοικίας» βρίσκεται αντιμέτωπος με το κάτι παραπάνω από σοβαρό ενδεχόμενο, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τα εθνικά μας θέματα, να απολέσει διπλωματικό κεφάλαιο.

Με τα δυτικά Βαλκάνια να ισορροπούν μεταξύ της ευρωπαϊκής τους προοπτικής και της επιστροφής σε ένα παρελθόν ένοπλων συρράξεων και εξαρτήσεων από πάσης φύσεως συμφέροντα όπως για παράδειγμα η Τουρκική διείσδυση, η Αθήνα μοιάζει σαν να πυροβολεί τα πόδια της.

Τα γνωρίζει αυτά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε μαζί με τον Ν. Κοτζιά και τον Ζ. Ζάεφ ήταν οι θεμελιωτές αυτής της Συμφωνίας που πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων περικεφαλαίες και κακοποιητικές για την Ιστορία θεωρίες και έβαλε για τα καλά την Ελλάδα, ως το μοναδικό κράτος μέλος του σκληρού ευρωπαϊκού πυρήνα στην περιοχή (η Βουλγαρία κανοναρχείτε από τους σκληρούς εθνικιστές των «Ενωμένων Πατριωτών») στο κέντρο των εξελίξεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία του στις 18.30. Θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Ζόραν Ζάεφ, την Πρωθυπουργό της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς και τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιο για Ευρωπαϊκά και Ευρασιατικά θέματα, Φίλιπ Ρίκερ.
Χτίζει με αυτόν τον τρόπο την εικόνα ενός συνετού ηγέτη, πιστού σε όσα ο ίδιος υπέγραψε και κυρίως μακριά από λαϊκισμούς και μικροκομματικούς υπολογισμούς.

Παράλληλα, όσο κι αν ακούγονται ασύμβατα (δεν είναι), η χθεσινή κίνηση 15 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ να στείλουν επιστολή προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, με την οποία ζητούν σύγκληση της Επιτροπής και ακρόαση των εκπροσώπων των Εταιρειών Facebook και Teleperformance, σχετικά με τα επανειλημμένα φαινόμενα λογοκρισίας αναρτήσεων και λογαριασμών στην πλατφόρμα Facebook, με αποκορύφωμα τα τελευταία περιστατικά με το κλείσιμο του λογαριασμού του βουλευτή Χανίων και τέως αν. Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη (αλλά και της Έλενας Ακρίτα και της Ευγενίας Λουπάκη, προσθέτω εγώ) στέλνει και ένα εξίσου σημαντικό μήνυμα στην ημεδαπή: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σιγά σιγά παίρνει μπροστά. Ανάβει τις μηχανές του αποτινάσει την εσωστρέφεια και τη μιζέρια, αφήνει κατά μέρος τις άγονες ομφαλοσκοπήσεις στη λογική «που είμαστε, που πάμε και τι θέλουμε» και κατανοεί ότι για τις ανάγκες των καιρών (και των πολιτών) είναι πλέον ένα κόμμα «καταδικασμένο» στον κυβερνητισμό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter