Πολλαπλή γκάφα ολκής του Βρετανού υπουργού Άμυνας: Τι αποκάλυψε σε Ρώσους φαρσέρ (Video)

Πολλαπλή γκάφα ολκής του Βρετανού υπουργού Άμυνας: Τι αποκάλυψε σε Ρώσους φαρσέρ (Video)

Πολλαπλή γκάφα ολκής έκανε ο Βρετανός υπουργός Εθνικής Άμυνας αφού μιλούσε σε βιντεοκλήση με Ρώσους φαρσέρ και πίστευε πως απευθυνόταν στον Ουκρανό πρωθυπουργό!

Εκ των υστέρων ο Βρετανός υπουργός Εθνικής Άμυνας  Μπεν Ουάλας προσπάθησε να τα μπαλώσει αλλά οι Ρώσοι φαρσέρ τον είχε ήδη ξεφτιλίσει!

Ακόμα χειρότερα, στην αρχική της αντίδραση, η Ντάουνινγκ Στρητ είχε καταγγείλει ότι πίσω από τη φάρσα κρύβεται η ρωσική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για πρακτικές «βγαλμένες από το εγχειρίδιο του Κρεμλίνου».

Ο Ρώσος φαρσέρ εμφανίστηκε σε βιντεοκλήση παριστάνοντας τον Ουκρανό Πρωθυπουργό Ντένις Σμιχάλ και το περιστατικό το αποκάλυψε ο ίδιος ο Ουάλας λέγοντας ότι έκλεισε το τηλέφωνο όταν οι ερωτήσεις του συνομιλητή, τού προκάλεσαν υποψίες (πάλι καλά).

Στο απόσπασμα που δημοσιοποιήθηκε ο Ουάλας δέχεται την κλήση – φάρσα ενώ βρίσκεται μέσα σε αυτοκίνητο στην Πολωνία, όπου πραγματοποιούσε επίσκεψη.

Στη συζήτηση και το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο φαρσέρ ρωτά τον Βρετανό Υπουργό αν η Ουκρανία θα είχε τη στήριξη του Λονδίνου στο σχέδιο «συνέχισης του πυρηνικού μας προγράμματος ώστε να αμυνθούμε έναντι της Ρωσίας».

Ο κ. Ουάλας, προβληματισμένος, σχολιάζει αρχικά ότι «αυτό πραγματικά δε θα αρέσει στη Ρωσία», προσθέτει ότι αρχή της Βρετανίας είναι να στηρίζει ως φίλη την Ουκρανία στις αποφάσεις της, αλλά σημειώνει πως αυτά «τα μεγαλύτερα ερωτήματα» θα πρέπει να συζητηθούν με τον Βρετανό Πρωθυπουργό.

Ο Ουάλας ωστόσο δήλωσε στην Telegraph ότι οι Ρώσοι επεξεργάστηκαν το βίντεο και παρέλειψαν το μέρος στο οποίο ο ίδιος επέκρινε τον Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία και την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας, καθώς και εκείνο στο οποίο ξεκαθάριζε πως η Βρετανία έχει συνυπογράψει τη συνθήκη περί μη διάδοσης πυρηνικών όπλων και επομένως δε θα μπορούσε να έχει σχέση με κάποια τέτοια κίνηση του Κιέβου.

«Τελειώνουν τα αντιαρματικά όπλα»

Σε διαφορετικό σημείο της βιντεοκλήσης, ο Γουάλας αποκαλύπτει στους φαρσέρ ότι στη Βρετανία λιγοστεύουν τα αντιαρματικά όπλα.

«Σας δώσαμε πάνω από 4.000. Έρχονται κι άλλα. Ξεμένουμε από τα δικά μας. Αλλά μιλάω με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας κάθε ημέρα» ακούγεται να λέει ο Γουάλας.

Τι λέει η Βρετανική κυβέρνηση

Η βρετανική κυβέρνηση κάνει λόγο για «πειραγμένο» βίντεο και μάλιστα ανώτατος Βρετανός αξιωματούχος δήλωσε στην Daily Mail ότι όλα αυτά είναι βλακείες. «Έχουμε άπειρους αντιαρματικούς πυραύλους. Τους κατασκευάζουμε στο Μπέλφαστ», είπε χαρακτηριστικά.

Το γεγονός ότι οι δύο Ρώσοι φαρσέρ κατάφεραν να φτάσουν στον υπουργό Άμυνας της Βρετανίας και να μιλήσουν μαζί του έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, αρχικός στόχος της φάρσας ήταν η υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Πρίτι Πατέλ αλλά ειδικά για το θέμα αυτό εκτιμήθηκε ότι πιο αρμόδιος είναι ο υπουργός Άμυνας.

Τι γράφει στο Twitter o Ουάλας

Με ανάρτηση στο Twitter ο Βρετανός Υπουργός σχολίασε ότι «τα πράγματα πρέπει να πηγαίνουν πολύ άσχημα για το Κρεμλίνο για να καταφεύγει σε φάρσες και ψεύτικα βίντεο».

Θυμίζει μάλιστα στη Μόσχα την υπόθεση Σκριπάλ, αναρτώντας φωτογραφία των Ανατόλι Τσεπίγκα και Αλεξάντερ Μίσκιν από συνέντευξή τους στο Russia Today. Τότε, οι δύο Ρώσοι -και φερόμενοι ως δράστες της δηλητηρίασης με νευροτοξική ουσία του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ το 2018 στο Σόλσμπερι- υποστήριζαν ότι βρίσκονταν στην βρετανική πόλη για τουρισμό.

Δράστες της φάρσας, πάντως, είναι οι Βλαντιμίρ «Βόβαν» Κρασνόφ και Αλεξέι «Lexus» Στολιάροφ που στο παρελθόν έχουν ξεγελάσει στο τηλέφωνο τον πρίγκιπα Χάρι προσποιούμενοι την ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ καθώς και τους Έλτον Τζον και Ρ.Τ Ερντογάν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter