Πολλοί νεκροί από ένοπλη επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Τέξας -Τουλάχιστον 22 θύματα πυροβολισμών (Videos)

Πολλοί νεκροί από ένοπλη επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Τέξας -Τουλάχιστον 22 θύματα πυροβολισμών (Videos)

«Τρεις είναι οι συλληφθέντες» και «αρκετοί είναι οι νεκροί» από τη σημερινή ένοπλη επίθεση στο Ελ Πάσο , ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης αυτής στο Τέξας Ντι Μάγκρο, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής κυβερνήτης της αμερικανικής Πολιτείας Ντάν Πάτρικ τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News πως ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται «κάπου μεταξύ 15 με 20, χωρίς να γνωρίζουμε επακριβώς τον αριθμό των νεκρών». Άλλες πληροφορίες μιλούν για τουλάχιστον 22 τραυματισμένους, αλλά και για νεκρούς. 

Από τον Λευκό Οίκο ανακοινώθηκε πως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την ένοπλη επίθεση και εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά την κατάσταση, εκφράζοντας μάλιστα τον αποτροπιασμό του για το συμβάν με tweet. Επίσης με τον κυβερνήτη Άμποτ επικοινώνησε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ.

«Συναγερμός για ένοπλη επίθεση»

«Συναγερμός για ένοπλη επίθεση. Παραμείνατε μακράν του εμπορικού κέντρου Σιέλο Βίστα», ανέφερε στο προειδοποιητικό μήνυμα που διέδωσε μέσω twitter η αστυνομία, λίγο μετά τις 20.00 (ώρα Ελλάδος). Μία ώρα αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως η επίθεση ήταν ακόμη «εν εξελίξει».

«Έχουμε λάβει πολλές πληροφορίες για την ύπαρξη πολλών δραστών με όπλα», προσθέτει το σώμα.

Η εικόνα από τον τόπο της επίθεσης παραμένει ακόμα συγκεχυμένη. Ωστόσο γίνεται λόγος για «πολλούς νεκρούς», όπως επιβεβαίωσε και η Ολίβια Ζεπέντα διευθύντρια του γραφείου του δημάρχου της πόλης αυτής στο Τέξας, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ενώ από αυτόπτες μάρτυρες έρχεται η πληροφορία για τουλάχιστον 18 άτομα που χτυπήθηκαν από σφαίρες. 

Η κα Ζεπέντα τόνισε πως οι ύποπτοι έχουν συλληφθεί, χωρίς όμως να προσθέτει άλλες λεπτομέρειες. 

Το επεισόδιο ξεκίνησε περί το μεσημέρι (20,00, ώρα Ελλάδος) κοντά σε σουπερμάρκετ και η αστυνομία, που κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σε απόσταση από το σημείο, έκανε λόγο για παρουσία «πολλών οπλοφόρων».

Σε ανακοίνωσή του το σούπερ μάρκετ Walmart δήλωσε πως «είμαστε σοκαρισμένοι με αυτό που έγινε» και πως «όλοι προσευχόμαστε για τα θύματα της επίθεσης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter