Πόλο: Ευρωπαϊκό μετάλλιο και …Παρίσι για τις Γυναίκες!

Πόλο: Ευρωπαϊκό μετάλλιο και …Παρίσι για τις Γυναίκες!

Το πέμπτο μετάλλιο της ιστορίας της σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα -πρώτο χάλκινο- κατέκτησε η Εθνική Γυναικών πόλο, με τη νίκη της επί της Ιταλίας στον μικρό τελικό στο Αϊντχόφεν (7-6). Παράλληλα, η ελληνική ομάδα σφράγισε το εισιτήριό της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όπου έχει ήδη προκριθεί η αντίστοιχη ομάδα των Ανδρών.

Η ελληνική ομάδα ήταν ανώτερη και προηγήθηκε με 5-2 στο τέλος της γ’ περιόδου, αλλά δέχθηκε την αντεπίθεση των Ιταλίδων στο τέταρτο οκτάλεπτο, όταν ισοφαρίστηκε σε 6-6. Η Νικόλ Ελευθεριάδου πέτυχε το καθοριστικό γκολ αμέσως μετά.

Τα οκτάλεπτα του μικρού τελικού: 3-1, 1-0, 1-1, 2-4. Το φινάλε βρήκε τις Ελληνίδες πολίστριες να πανηγυρίζουν με πολλά δάκρυα χαράς μέσα στην πισίνα.

«Είναι μία ιστορική στιγμή», πανηγύρισε συγκινημένη η προπονήτρια Αλεξία Καμμένου. «Παλέψαμε σαν Ελληνίδες σήμερα, δώσαμε την ψυχή μας. Μπορεί να σηκώσαμε την ευθύνη όλοι μαζί, αλλά η επιτυχία ανήκει όλη στις παίκτριες, είναι για πάρτη τους. Με αξιώνει ο Θεός να πάω σε μία Ολυμπιάδα…».

«Την έχω δει τόσες φορές στα όνειρά μου αυτή τη στιγμή, της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν ξέρω τι να πω τώρα που γίνεται πραγματικότητα», είπε η πολύπειρη Αλεξάνδρα Ασημάκη. «Πρόκειται για λύτρωση, για τόσες γενιές, που έχουν ζήσει και τις αποτυχίες. Τα καλύτερα έρχονται, νιώθω πολύ περήφανη».

«Είναι αδύνατο να περιγράψω με λόγια τι σημαίνει αυτή η νίκη για εμάς, προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι έχει συμβεί», τόνισε η Νικόλ Ελευθεριάδου. «Είναι όνειρο και νιώθω ευγνώμων που θα το ζήσω με αυτά τα κορίτσια».

Τα γκολ για την Εθνική μας πέτυχαν οι Νίνου, Μ. Πλευρίτου, Ασημάκη 2, Ξενάκη, Ελ. Πλευρίτου, Ελευθεριάδου, ενώ σπουδαία εμφάνιση έκανε και η εφεδρική γκολκίπερ Σταματοπούλου. Έπαιξαν επίσης οι Χυδηριώτη, Ελληνιάδη, Γιαννοπούλου, Πάτρα, Β. Πλευρίτου, Σάντα, Τορνάρου, Διαμαντοπούλου.

Η πρωταθλήτρια Κόσμου Ολλανδία -με προπονητή τον Έλληνα Ευάγγελο Δουδέση- και η Ισπανία θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο, στον τελικό που διεξάγεται το βράδυ του Σαββάτου.

H Eθνική Γυναικών είχε να προκριθεί σε Ολυμπιακό τουρνουά από το 2008, όταν κατέλαβε την 8η θέση στο Πεκίνο. Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, στην Αθήνα, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, αφού ηττήθηκε στον τελικό από την Ιταλία.

To μετάλλιο είναι το 5ο στην ιστορία της Εθνικής Γυναικών σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μετά από τα τέσσερα ασημένια που κέρδισε το 2010, 2012, 2018 και 2022. Κορωνίδα στο παλμαρέ της είναι ο παγκόσμιος τίτλος που κατέκτησε το 2011 στη Σανγκάη.

Η Εθνική Ανδρών έμεινε εκτός τετράδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που συνεχίζεται στο Ζάγκρεμπ, μετά τη βαριά ήττα της από τη γηπεδούχο Κροατία στον χθεσινό προημιτελικό (8-13).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter