Πόλο: Kορυφαιος πολίστας στον κόσμο για το 2021 ο Φιλίποβιτς του Ολυμπιακού

Πόλο: Kορυφαιος πολίστας στον κόσμο για το 2021 ο Φιλίποβιτς του Ολυμπιακού
Ο Φίλιπ Φιλίποβιτς, του Ολυμπιακού, αναδείχθηκε για 3η φορά στη καριέρα του, κορυφαίος πολίστας στον κόσμο (για το 2021) στο γκαλά της FINA, που έγινε χθες (17/12) στο Άμπου Ντάμπι.
Ο 34χρονος Σέρβος κατά την παραλαβή του του βραβείου αφιέρωσε σε συμπαίκτες προπονητή και οικογένεια του την συγκεκριμένη διάκριση:
«Απόψε, είμαι εδώ χάρη στους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου που κατάφεραν μας οδηγήσουν σε όλες τις επιτυχίες. Δεν θα ήταν δυνατό χωρίς αυτούς, καθώς και χωρίς τη στήριξη της οικογένειάς μου, στην οποία είμαι τρομερά ευγνώμων. Αυτό είναι για εσάς».
Ο Φιλιποβιτς είχε ψηφιστεί ως ο κορυφαίος στον κόσμο το 2011 αλλά και το 2014, ενώ όπως και το 2016 στο Ρίο ήταν ο MVP του Ολυμπιακού τουρνουά και στο Τόκιο όπου η Σερβία κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο νικώντας στον τελικό την Ελλαδα)!
Κορυφαία πολίστρια της χρονιάς ψηφίστηκε η Μάγκι Στέφενς που κατέκτησε το 3ο της συνεχόμενο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο ενώ έγινε και η πρώτη σκόρερ των ΗΠΑ σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Κορυφαίος προπονητής ψηφίστηκε στους άνδρες ο Σέρβος Ντέγιαν Σάβιτς (χρυσό) και στις γυναίκες ο Άνταμ Κρικοριάν (ΗΠΑ, χρυσό).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter