Πόλο: Νικήτρια στα πέναλτι η Εθνική

Πόλο: Νικήτρια στα πέναλτι η Εθνική

Μία νίκη μακριά από την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο βρίσκεται η Εθνική Ανδρών υδατοσφαίρισης.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου κέρδισε στα πέναλτι τη Γαλλία (17-14) στον προημιτελικό του Προολυμπιακού τουρνουά του Ρότερνταμ και πέρασε στα ημιτελικά, όπου θα κριθούν τα τρία εισιτήρια. Ο τερματοφύλακας Μάνος Ζερδεβάς ήταν ο ήρωας πάνω στο τεντωμένο σχοινί.

Η Εθνική μας προηγήθηκε με 7-4, αλλά δέχθηκε έξι απανωτά γκολ και απειλήθηκε σοβαρά με ήττα. Η αντεπίθεση ξεκίνησε μετά το 8-11 και επισφραγίστηκε με γκολ του Στέλιου Αργυρόπουλου στον παίκτη παραπάνω τριάμισυ λεπτά πριν το τέλος (13-12).

Οι Γάλλοι όμως ισοφάρισαν se 13-13 στα 36 δευτερόλεπτα και έστειλαν το ματς στα πέναλτι, όπου νικήθηκαν δύο φορές από τον Ζερδεβά. Η νικήτρια του προημιτελικού ανάμεσα στη Ρωσία και τον Καναδά θα είναι ο αντίπαλος της Εθνικής μας στον δεύτερο ημιτελικό, το βράδυ του Σαββάτου (9 μ.μ.).

Το σκορ ανά οχτάλεπτα: 6-4, 1-3, 3-4, 3-1 και στα πέναλτι 4-1. Τα ελληνικά γκολ στην κανονική διάρκεια πέτυχαν οι Φουντούλης 4, Γεννηδουνιάς 3, Αργυρόπουλος 3, Βλαχόπουλος 3, ενώ στα πέναλτι (4/4) ευστόχησαν οι Φουντούλης, Παπαναστασίου, Αργυρόπουλος, Βλαχόπουλος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter