Πόλο: Ο Ολυμπιακός στον τελικό της Ευρωλίγκας γυναικών, νίκησε στον ελληνικό «εμφύλιο» την Βουλιαγμένη (8-7)

Πόλο: Ο Ολυμπιακός στον τελικό της Ευρωλίγκας γυναικών, νίκησε στον ελληνικό «εμφύλιο» την Βουλιαγμένη (8-7)

Την πρόκριση στον αυριανό μεγάλο τελικό (20/4, 14.15, ΕΡΤ Sports) της Ευρωλίγκας γυναικών στο πόλο, πήρε ο Ολυμπιακός που νίκησε στον ελληνικό «εμφύλιο» στο πρώτο ημιτελικό του φάιναλ φορ, την Βουλιαγμένη με 8-7…

Η Βουλιαγμένη ήταν καλύτερη στο ξεκίνημα του ημιτελικού, όμως ο Ολυμπιακός ισορρόπησε γρήγορα και το ματς εξελίχθηκε –όπως ακριβώς αναμενόταν- σε… ναυμαχία. Λίγο πριν το φινάλε του αγώνα οι «ερυθρόλευκες» κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα δύο γκολ χάρις στην Αβραμίδου και στη συνέχεια με άμυνα για σεμινάριο (μόλις 2/6 είχε η Βουλιαγμένη με παίκτρια παραπάνω), έφθασαν πανάξια στην πρόκριση στον αυριανό μεγάλο τελικό. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τη νικήτρια του άλλου ημιτελικού μεταξύ της διοργανώτριας του φάιναλ φορ, ισπανικής Σαμπαντέλ (είναι και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου) και της ιταλικής Πάντοβα.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-3, 1-1.

Σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν οι Αβραμίδου 4, Ασημάκη 1, Τσουκαλά 1, Πλευρίτου 1, Μανωλιουδάκη 1. Τα γκολ της Βουλιαγμένης σημείωσαν οι Χυδηριώτη 3, Ξενάκη 1, Χαραλαμπίδη 2, Διαμαντοπούλου 1.

Η κορυφαία πολίστρια του ημιτελικού, Άλκηστις Αβραμίδου δήλωσε μετά το ματς: «Το θέλαμε πάρα πολύ. Όλη η ομάδα έδωσε ότι είχε και δεν είχε. Άλλες πονάμε λιγότερο, άλλες περισσότερο, το θέμα όμως είναι ότι μπήκαμε μέσα, τα δώσαμε όλα και παίξαμε η μια για την άλλη. Όλη τη χρονιά κάνουμε προπόνηση για αυτά τα δυο παιχνίδια. Για μένα ήταν αδιανόητο ότι θα έχανα και δεν θα αγωνιζόμουν σε κάποιο από τα δυο. Προσπάθησα να βοηθήσω όσο πιο πολύ μπορούσα την ομάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και πάμε για τον τελικό. Ξεχνάμε αυτό το παιχνίδι και θα τα δώσουμε όλα για να φτάσουμε ξανά στην κορυφή».

Ο 7ος τελικός σε 5 χρόνια!

Για τα κορίτσια του Ολυμπιακού του Χάρη Παυλίδη, είναι ο έβδομος τελικός που θα πάρουν μέρος την τελευταία πενταετία! Το 2014 οι «ερυθρόλευκες» κατέκτησαν το ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ (η δεύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση) στη Φλωρεντία κόντρα στη διοργανώτρια Φιρέντσε και στη συνέχεια έχασαν από την Σαμπαντέλ (κάτοχο τότε της Ευρωλίγκας) στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ.

Το 2015 ο Ολυμπιακός κατέκτησε το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας που διεξήχθη στον Πειραιά με νίκη στο τελικό επί της αήττητης για τρία χρόνια ισπανικής Σαμπαντέλ. Λίγο αργότερα κέρδισε και το Σούπερ Καπ Ευρώπης!

Το 2017 τα κορίτσια του Ολυμπιακού έφθασαν ξανά στον τελικό της Ευρωλίγκας όπου έχασαν στη Ρωσία από τη διοργανώτρια Κίνεφ Κίρισι. Πέρσι, οι «ερυθρόλευκες» έφτασαν στον τελικό του φάιναλ φορ του ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ, που διεξήχθη στην Ισπανία κι έχασαν από την ουγγρική Ντουναϊσβάρος. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter