Πόλο: Οι άθλοι του γυναικείου πόλο του Ολυμπιακού με φόντο το 5ο ευρωπαϊκό τρόπαιο

Πόλο: Οι άθλοι του γυναικείου πόλο του Ολυμπιακού με φόντο το 5ο ευρωπαϊκό τρόπαιο

H ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού προκρίθηκε για 9η φορά στην ιστορία της σε ευρωπαϊκό τελικό και αυτό από μόνο του συνιστά άθλο, για μια ομάδα που παλεύει μόνη της με τα θηρία έχοντας σαν όπλα της το πάθος και την ψυχή για διάκριση.
Ο σημερινός (1/5, 21.15, One Channel) τελικός κόντρα στην έτερη ουγγρική ομάδα και εκ των οικοδέσποινων του φάιναλ φορ, την Ντουναϊσβάρος αποτελεί μια ακόμη πρόκληση μετά τη χθεσινή μεγάλη νίκη – πρόκριση των «ερυθρολεύκων» επί της επίσης ουγγρικής και… γηπεδούχου Ουίπεστ με 9-8.
Αυτός θα είναι ο 5ος συνολικά τελικός στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση του πόλο για τη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού και στόχος είναι η 2η κατάκτηση του, αφού είχε προηγηθεί ο θρίαμβος του 2015 κόντρα στην πανίσχυρη ισπανική Σαμπαντέλ με 10-9. Παράλληλα οι «ερυθρόλευκες» έχουν αγωνιστεί σε τρεις τελικούς της 2ης ευρωπαϊκής διοργάνωσης του Len Trophy, το οποίο επίσης έχουν κατακτήσει μια φορά απέναντι στην Φιρέντσε επίσης με 10-9 στον τελικό του 2014. Ο τρίτος ευρωπαϊκός τίτλος για το γυναικείο πόλο του Ολυμπιακού ήρθε στη 2η συμμετοχή του σε τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ το 2015 απέναντι στην ιταλική Πάντοβα με 10-6. Συνολικά ο Ολυμπιακός έχει 8 συμμετοχές σε τελικούς με 4 κατακτήσεις!
Ρεκόρ και ρόστερ
Όμως οι επιτυχίες δεν σταματούν εδώ, αφού οι «ερυθρόλευκες» έχουν ένα μοναδικό ρεκόρ με οκτώ σερί εμφανίσεις σε φάιναλ φορ κι μόνο μια φορά δεν έφτασαν στον τελικό! Από το 2014 μετέχουν ανελλιπώς και μόνο το 2016 δεν αγωνίστηκαν στον τελικό…
…Κι όλα αυτά από μια ομάδα που παλεύει χωρίς δικό της κολυμβητήριο, χωρίς εγχώριες αγωνιστικές υποχρεώσεις αφού το πρωτάθλημα διακόπηκε για πολλούς μήνες λόγω πανδημίας, με προετοιμασία στα ξένα και κυρίως χωρίς ξένες αθλήτριες στο ρόστερ, αφού δεν υπήρχαν αγώνες στην Ελλάδα και το δυναμικό της αποτελείται 100% από Ελληνίδες πολίστριες! Τι άλλο να ζητήσει φέτος από τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη;
Στην αποστολή της ομάδας στην Βουδαπέστη βρίσκονται: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Άλκηστη Μπενέκου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Ελένη Κανετίδου, Άλκηστη Αβραμίδου, Χριστίνα Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Σοφία Τορνάρου, Βάσω Πλευρίτου, Χριστίνα Τσουκαλά, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ιωάννα Σταματοπούλου, Φωτεινή Τριχά, Νεφέλη Χαλδαίου, Σταυρούλα Δουρέκα.

Ολοι οι τελικοί της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού:

Euroleague
2015 Ολυμπιακός – Σαμπαντέλ 10–9
2017 Ολυμπιακός – Κίνεφ Κίρισι 6–7
2019 Ολυμπιακός – Σαμπαντέλ 11-13
2021 Ολυμπιακός – Ντουναϊσβάρος….

Len Trophy
2008 Ολυμπιακός – Ρόμα 9–10
2014 Ολυμπιακός – Φιρέντσε 10-9
2018 Ολυμπιακός – Ντουναϊσβάρος 11-13

Σούπερ Καπ
2014 Ολυμπιακός – Σαμπαντέλ 8-9
2015 Ολυμπιακός – Πάντοβα 10–6

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter