Πόλο: Παγκόσμιο μετάλλιο για την Εθνική Ανδρών!

Πόλο: Παγκόσμιο μετάλλιο για την Εθνική Ανδρών!
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2021-2022 / PLAY OFF / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Με παγκόσμιο μετάλλιο επιστρέφει η Εθνική Ανδρών πόλο από τη Βουδαπέστη! Οι ασημένιοι Ολυμπιονίκες του Τόκιο θριάμβευσαν επί της Κροατίας στον μικρό τελικό με 9-7 μετά από εκπληκτική εμφάνιση και κατέλαβαν την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Οι Έλληνες παίκτες πανηγύρισαν το χάλκινο μετάλλιο μέσα στο νερό της πισίνας “Άλφρεντ Χάγιος” μαζί με τον προπονητή Θοδωρή Βλάχο και το υπόλοιπο επιτελείο.

«Ήμασταν ξεκάθαρα ανώτεροι και πιο συγκεντρωμένοι, κάναμε τον τέλειο μικρό τελικό», είπε συγκινημένος ο Βλάχος, πριν συγχαρεί την ελληνική άμυνα και τον τερματοφύλακα Τζωρτζάτο. «Είχαμε απουσίες, αλλά το λαβωμένο λιοντάρι βρυχάται πιο δυνατά. Ο νέος κύκλος που ξεκινάει για την Εθνική πόλο θα είναι καλύτερος από τους προηγούμενους. Κανένας βέβαια δεν υπογράφει ότι σε κάθε διοργάνωση θα παίρνουμε μετάλλιο».

Η Εθνική μας προηγήθηκε με 4-0 με δύο γκολ του Κώστα Κάκαρη (που αγωνίζεται στην κροατική Γιουγκ), ένα του MVP Δημήτρη Σκουμπάκη (το πρώτο στη διοργάνωση) και ένα του Στέλιου Αργυρόπουλου (πρώτου σκόρερ της στο Παγκόσμιο).

Η ελληνική άμυνα κράτησε τους Κροάτες «άσφαιρους» στα πρώτα 12,5 λεπτά του μικρού τελικού. Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Παναγιώτης Τζωρτζάτος απέκρουσε πέναλτι του Χαρκόφ στο 5-2. Η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τα δύο γκολ και ο Ντίνος Γεννηδουνιάς έκοψε τη φόρα των Κροατών σκοράροντας στο 8-6.

Η Εθνική μας έπαιξε και αυτή τη φορά χωρίς τον βασικό τερματοφύλακα Μάνο Ζερδεβά και τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου. Και οι δύο τραυματίστηκαν στη διάρκεια του τουρνουά.

«Με βοήθησαν πάρα πολύ οι συμπαίκτες μου», είπε ο Τζωρτζάτος, που φόρεσε στο χέρι μία κορδέλα με το όνομα του απόντα Ζερδεβά. «Ήθελα να αρπάξω την ευκαιρία μου και να δείξω και εγώ ότι άξιζα να είμαι εδώ. Προσπαθούσα πολλά χρόνια, ήξερα ότι μπορώ. Είμαστε μία πολύ καλή ομάδα, μπορούμε και καλύτερα. Πρέπει πλέον να διεκδικούμε τρόπαια».

Τα οχτάλεπτα του αγώνα: 1-0, 4-3, 3-2, 1-2.

Τα ελληνικά γκολ πέτυχαν οι Κάκαρης 3, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 2, Σκουμπάκης, Φουντούλης, Βλαχόπουλος, Γεννηδουνιάς.

Αυτό είναι το τρίτο παγκόσμιο μετάλλιο για την Εθνική πόλο, η οποία κατέκτησε το χάλκινο το 2005 στο Μόντρεαλ (με νίκη επί της Κροατίας στον μικρό τελικό) και το 2015 στο Καζάν (ήττα στα πέναλτι από την Κροατία στον ημιτελικό).

Η Κροατία ανέβαινε συνεχώς στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος από το 2007. Η κάτοχος του τίτλου Ιταλία και η Ισπανία θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο, στον τελικό που θα γίνει το βράδυ της Κυριακής.

Στις Γυναίκες, η ομάδα των ΗΠΑ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Κόσμου με νίκη επί της οικοδέσποινας Ουγγαρίας στον τελικό (9-7). Η Στεφανία Χαραλαμπίδου, που μέχρι το 2016 αγωνιζόταν με τα ελληνικά χρώματα, κατέκτησε τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο της με την αμερικανική ομάδα.

Η Εθνική Ελλάδας κατέλαβε την 7η θέση, με εύκολη νίκη επί της Γαλλίας 16-7 στον αποχαιρετιστήριο αγώνα της. H Mυριοκεφαλιτάκη ήταν πρώτη σκόρερ του αγώνα με 5 γκολ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter