Πόλο: Πάλεψε, αλλά δεν άντεξε η Εθνική Γυναικών

Πόλο: Πάλεψε, αλλά δεν άντεξε η Εθνική Γυναικών

Με το ασημένιο Ευρωπαϊκό μετάλλιο επιστρέφει από το Σπλιτ η εκπληκτική Εθνική γυναικών πόλο. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου δεν μπόρεσε να νικήσει την κάτοχο του τροπαίου Ισπανία στον τελικό: 9-6.

Οι Ισπανίδες ξεκίνησαν τον τελικό ιδανικά (3-0 στο τέλος της πρώτης περιόδου), ενώ η ελληνική αντεπίθεση προσέκρουσε στα χαμένα πέναλτι των Ελευθερίας και Βασιλικής Πλευρίτου.

Η Εθνική μας εξαπέλυσε την ύστατη επίθεση στις αρχές του τέταρτου οκτάλεπτου και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 6-6 με σκόρερ τη Χυδηριώτη, αλλά δέχτηκε τρία απανωτά γκολ στα τελευταία λεπτά και παραδόθηκε.

Τα οχτάλεπτα του τελικού: 3-0, 1-3, 1-0, 4-3

Η σύνθεση της Εθνικής μας: Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 2, Τριχά, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Νίνου, Πάτρα, Σιούτη 1, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.

Ο αποψινός ήταν ο τέταρτος χαμένος τελικός για την Ελλάδα στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (Ζάγκρεμπ 2010, Αϊντχόφεν 2012, Βαρκελώνη 2018).

Στον ημιτελικό η Εθνικής μας είχε νικήσει τις Ιταλίδες με 12-9. Η ιταλική ομάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, με νίκη επί της Ολλανδίας του Ευάγγελου Δουδέση 16-13 στο μικρό τελικό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter