Πόλο: Στα πέναλτι λύγισε ο Ολυμπιακός

Πόλο: Στα πέναλτι λύγισε ο Ολυμπιακός

Απατηλό αποδείχτηκε το όνειρο του Ολυμπιακού για δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του Champions League στην υδατοσφαίριση.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας αλλά και Ευρώπης του 2018 ηττήθηκε στα πέναλτι από την ουγγρική Φερεντσβάρος στον μεγάλο τελικό με συνολικό σκορ 14-13. Τα τρία από τα έξι πέναλτι που εκτέλεσαν οι παίκτες του σταμάτησαν στα δοκάρια των Μαγυάρων και η μεγάλη ευκαιρία για το back to back πήγε χαμένη.

Ο Ολυμπιακός έκανε κακή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, με τρύπια άμυνα και άθλιο ποσοστό στον παίκτη παραπάνω στο ξεκίνημα (1/5). Βρέθηκε να χάνει με διαφορά τριών τερμάτων στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου (7-10), αλλά η αμυντική του βελτίωση του επέτρεψε να ξαναμπεί στο παιχνίδι στα τελευταία λεπτά.

Ο Γιάννης Φουντούλης μείωσε σε 10-9 στα 2:12 και ο Κώστας Γεννηδουνιάς ισοφάρισε 1:36 πριν το τέλος με το πέμπτο προσωπικό του γκολ! Ο Πάβιτς προς προστάτευσε τα κεκτημένα με δύσκολη απόκρουση 4″ πριν το τέλος και ο τελικός πήγε στα πέναλτι, όπου ο Κροάτης τερματοφύλακας του Ολυμπιακού (που έπαιζε το αποχαιρετιστήριο ματς της καριέρας του) ξεκίνησε νικώντας τον Γιάντσι.

Ο Αργυρόπουλος σκόραρε, αλλα οι Γούνας, Μυλωνάκης σημάδεψαν τα δοκάρια. Οι Δερβίσης, Γεννηδουνιάς ευστόχησαν και η αρχική πεντάδα των πέναλτι ολοκληρώθηκε με σκορ 3-3. Όταν ο Αργυρόπουλος ξαναπήρε τη μπάλα και την έστειλε άτσαλα στο δοκάρι, οι Ούγγροι με τα πράσινα σκουφάκια έπεσαν στην πισίνα για να πανηγυρίσουν το τελικό 14-13 (10-10). “Είναι ο χειρότερος τρόπος για να χάνεις έναν τελικό”, ομολόγησε ο Θοδωρής Βλάχος.

Τελικά ο Ολυμπιακός κέρδισε μόνο τη μάχη της εξέδρας, με τους 200 εκδηλωτικούς οπαδούς που ταξίδεψαν στο Αννόβερο από την Ελλάδα και από άλλες πόλεις της Γερμανίας. Η Φερεντσβάρος κατέκτησε το eurocup πέρυσι και πρόπερσι, οπότε Αυτός είναι ο τρίτος συνεχόμενος ευρωπαϊκός τίτλος της.

Τα γκολ του Ολυμπιακού στην κανονική διάρκεια του αγώνα πέτυχαν οι: Γεννηδουνιάς 5 (1 πεν.), Φουντούλης 2, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς, Μουρίκης.

Τα οκτάλεπτα του τελικού: 1-3, 4-5, 2-2, 0-3 (κανονική διάρκεια), 3-4 (πέναλτι).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter