Πόλο: Στην κορυφή του κόσμου η Εθνική Νέων!

Πόλο: Στην κορυφή του κόσμου η Εθνική Νέων!

Παγκόσμια πρωταθλήτρια για δεύτερη φορά σερί αναδείχθηκε η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών της υδατοσφαίρισης! Οι θαυματουργοί μικροί (Κ20) του μαθημένου σε διεθνείς διακρίσεις ελληνικού πόλο θριάμβευσαν στον τελικό επί της Σερβίας με 6-4 και πανηγύρισαν το τρόπαιο μαζί με ουκ ολίγους συμπατριώτες μας θεατές, στο ζεστό Κουβέιτ.

Τα «τρομερά μωρά» του Τεό Λοράντου έπαιξαν καταπληκτική άμυνα ιδίως στο ξεκίνημα του αγώνα, όταν προηγήθηκαν με 3-0 αφήνοντας τους Σέρβους «άσφαιρους» επί 15 λεπτά. Ο τερματοφύλακας Μητράκης έκανε σπουδαίες αποκρούσεις και η ελληνική εστία έμεινε απαραβίαστη ακόμα και όταν ο αντίπαλος έπαιξε με δύο παίκτες παραπάνω!

Η εύστοχη “λόμπα” του Κώστα Γκιουβέτση στο 3-2 (περίπου έξι λεπτά πριν το φινάλε) και το γκολ του Δημήτρη Νικολαϊδη αμέσως μετά έφεραν την Εθνική μας σε πλεονεκτική θέση, σε έναν τελικό με ελάχιστα γκολ, που εξελίχθηκε σε θρίλερ στο τέταρτο οκτάλεπτο. Οι Σέρβοι μείωσαν σε 5-4, αλλά δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το τρίλεπτο που υπολειπόταν, αφού ο Kωνσταντίνος Κάκαρης πέτυχε το καθοριστικό γκολ, στον παίκτη παραπάνω.

Ο Γκιουβέτσης είχε ανοίξει το σκορ με πέναλτι στην α’ περίοδο, ενώ τα άλλα δύο τέρματα πέτυχε ο Γιάννης Αλαφραγκής. 

Τα οκτάλεπτα του τελικού: 2-0, 1-1, 0-0, 3-3.

Οι πολίστες που επιστρέφουν από το Κουβέιτ με χρυσά μετάλλια είναι οι: Δαλμαράς, Καλογερόπουλος, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης, Νικολαΐδης, Παπαναστασίου, Κάκαρης, Ρομπόπουλος, Παπαγεωργίου, Δίπλαρος, Χαλυβόπουλος, Γωνιωτάκης, Μητράκης.

Το χάλκινο μετάλλιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2019 κατέληξε στους Ιταλούς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter