Πόλο: Στην τετράδα με θρίαμβο οι Άνδρες της Εθνικής

Πόλο: Στην τετράδα με θρίαμβο οι Άνδρες της Εθνικής

Θριαμβευτική πρόκριση στην τετράδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πέτυχε η Εθνική Ανδρών πόλο, με το σαρωτικό 16-11 επί των ΗΠΑ στον σημερινό προημιτελικό στη Βουδαπέστη.

Η νικήτρια του αποψινού προημιτελικού Ουγγαρίας-Ιταλίας, θα είναι (την Παρασκευή) το τελευταίο εμπόδιο πριν τον κυριακάτικο τελικό. Οι αγώνες γίνονται στο κολυμβητήριο «Άλφρεντ Χάγιος», το οποίο γεμίζει από 10.000 κόσμο στους αγώνες των Μαγυάρων.

Η Εθνική μας δυσκολεύτηκε μόνο στη δεύτερη περίοδο, όταν έχασε τον βασικό τερματοφύλακα Μάνο Ζερδεβά, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο αριστερό χέρι (νωρίτερα είχε αποκρούσει πέναλτι).

Στη θέση του Ζερδεβά έπαιξε μετά το 4-2 ο πρωτόπειρος σε μεγάλη διοργάνωση Παναγιώτης Τζωρτζάτος. Οι Αμερικανοί ισοφάρισαν (7-7), αλλά η ελληνική άμυνα έκανε τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο.

«Nιώθαμε το βάρος του φαβορί, αλλά αποδείξαμε μέσα στο νερό ότι είμαστε ποιοτικά ανώτεροι», σχολίασε ο Θοδωρής Βλάχος. «Τώρα μπαίνουμε στην πιο ωραία φάση. Θέλουμε δύο νίκες στα δύο παιχνίδια που ακολουθούν, για να δούμε πού φτάνουν τα όρια της ομάδας».

Τα οχτάλεπτα του προημιτελικού: 3-1, 4-6, 3-0, 6-4.

Ο Στέλιος Αργυρόπουλος-Κανακάκης ήταν πρώτος σκόρερ με 5 γκολ και οι Ντίνος Γεννηδουνιάς, Άγγελος Βλαχόπουλος πρόσθεσαν από 3, αλλά σημαντική συνεισφορά είχαν και οι νεώτεροι παίκτες, όπως ο Στάθης Καλογερόπουλος που πέτυχε 3 γκολ. Σκόραραν και οι Γούβης, Νικολαΐδης.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των προημιτελικών περιλαμβάνει τους αγώνες Σερβία-Κροατία και Ισπανία-Μαυροβούνιο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter