Πόλο: Θριαμβευτικό ξεκίνημα για τους Άνδρες στο Ζάγκρεμπ

Πόλο: Θριαμβευτικό ξεκίνημα για τους Άνδρες στο Ζάγκρεμπ

Με μία θριαμβευτική νίκη (10-8) επί της –ανανεωμένης- πρωταθλήτριας Κόσμου Ουγγαρίας ξεκίνησε η Εθνική Ανδρών πόλο την πορεία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ζάγκρεμπ.

Οι Μαγυάροι είχαν νικήσει την ελληνική ομάδα στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στα πέναλτι, τον περασμένο Ιούλιο στη Φουκουόκα.

Με αυτή τη νίκη, η Εθνική μας εξασφάλισε ουσιαστικά την απ’ ευθείας πρόκρισή της στα προημιτελικά. Στον ίδιο Όμιλο βρίσκονται η Ιταλία και η Γεωργία.

Τα ελληνικά γκολ πέτυχαν οι Νικολαϊδης, Αργυρόπουλος 2, Κάκαρης 2, Βλαχόπουλος 2, Φουντούλης 2, Σκουμπάκης. Τα οχτάλεπτα του αγώνα: 2-1, 3-2, 2-3, 3-2.

Η ελληνική ομάδα, που διεκδικεί το πρώτο ευρωπαϊκό μετάλλιο της ιστορίας της, έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Σε λίγες εβδομάδες θα δοκιμάσει την τύχη της και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα.

Αύριο αρχίζει στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών, όπου η Εθνική Ελλάδας θα διεκδικήσει διάκριση, καθώς και το επίζηλο εισιτήριο για το «Παρίσι 2024». Πρώτος αντίπαλος για την ομάδα της Αλεξίας Καμμένου θα είναι η Ουγγαρία, το βράδυ της Παρασκευής (21.30).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter