Πόλο: Θρίαμβος της Εθνικής Γυναικών στη πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού, 14-12 την Ουγγαρία

Πόλο: Θρίαμβος της Εθνικής Γυναικών στη πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού, 14-12 την Ουγγαρία

Μετά τους άντρες και τα κορίτσια της Εθνικής Ομάδας Πόλο στη πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών που διεξάγεται στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας νίκησε την Ουγγαρία 14-12 και βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η Εθνική μας αύριο θα αντιμετωπίσει την Κροατία (6/1, 17:00) και την Κυριακή την οικοδέσποινα Ολλανδία (7/1, 19:30). Στην προημιτελική φάση περνούν απευθείας οι δυο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου στο πρώτο ημίχρονο είχε σχεδόν πάντα την πρωτοπορία στο σκορ αλλά οι Ουγγαρέζες έβρισκαν τρόπο να επιστρέφουν στο σκορ ακόμη και όταν η εθνική μας προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά (6-4).

Στο 3ο οκτάλεπτο η Ουγγαρία προηγήθηκε στο σκορ 7-6 με την Λεϊμέτερ συμπληρώνοντας ένα σερί 3-0 με το οποίο γύρισε από το 4-6. Όμως η Γιαννοπούλου ισοφάρισε 7-7 σκοράροντας για την εθνική μετά από περίπου οκτώ λεπτά στο ματς! Οι δύο ομάδες πήγαν γκολ-γκολ ως το φινάλε της γ’ περιόδου με την Ουγγαρία να κρατάει το προβάδισμα με 10-9.

Στην 4η περίοδο το θρίλερ συνεχίστηκε με την Ελλάδα να κάνει όμως εντυπωσιακή εμφάνιση με άμυνα μπετόν και πολλές λύσεις στην επίθεση που της χάρισε την επική νίκη με 14-12.

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 2-2, 4-3, 2-5

Ουγγαρία: Μαγκιάρι, Ζίλαγκι, Βάλι 1, Γκουρισάτι 1, Γκεραλντίνε, Πάρκες, Κούνα 2, Κέζτελι 3, Λεϊμέτερ 2, Ριμπάνσκα, Τίμπα, Γκάρντα 3, Νέζμελι.

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 2, Μ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα 1, Νίνου 2, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου 4, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου.

*Στο άλλο παιχνίδι του Α’ ομίλου η γηπεδούχος και παγκόσμια πρωταθλήτρια Ολλανδία συνέτριψε την Κροατία με 24-6.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter