Πολωνία και χώρες της Βαλτικής «κόβουν» τις τουριστικές βίζες σε Ρώσους

Πολωνία και χώρες της Βαλτικής «κόβουν» τις τουριστικές βίζες σε Ρώσους
Πηγή: Twitter

Οι τρεις χώρες της Βαλτικής (Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία) που συνορεύουν με τη Ρωσία θα λάβουν περιφερειακά μέτρα μέσα στον μήνα για να περιορίσουν την είσοδο Ρώσων πολιτών στο έδαφός τους από ξηράς, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν από κοινού οι ηγέτες Πολωνίας, Λετονίας, Λιθουανίας και Εσθονίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι τέσσερις χώρες δεν θα δέχονται τους ρώσους πολίτες ακόμη και αν υπάρχει ευρωπαϊκή βίζα, επειδή όπως ανακοίνωσαν από κοινού, «ανησυχούν όλο και περισσότερο για τη σημαντική και αυξανόμενη εισροή Ρώσων πολιτών».

Ειδικότερα, η Πολωνία και οι τρεις χώρες της Βαλτικής συμφώνησαν σε μια κοινή περιφερειακή προσέγγιση με «πολιτική βούληση και σταθερή πρόθεση να εισαγάγουν εθνικά προσωρινά μέτρα για τους Ρώσους πολίτες που διαθέτουν βίζα της Ε.Ε.». Τα μέτρα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ σε καθεμία από τις τέσσερις χώρες έως τις 19 Σεπτεμβρίου.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει σοβαρή απειλή για τη δημόσια ασφάλειά μας και για τον χώρο Σένγκεν», δήλωσε η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας. «Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται με στόχο να υπονομεύσουν την ασφάλεια των χωρών μας».
Η Κάλας υποστήριξε ότι «δεν πρόκειται για άμεση απαγόρευση εισόδου και θα παραμείνουν κοινά συμφωνημένες νόμιμες εξαιρέσεις», που περιλαμβάνουν διαφωνούντες, ανθρωπιστικές υποθέσεις, μέλη οικογένειας και κατόχους αδειών διαμονής, μεταξύ άλλων.
Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι «το ταξίδι στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προνόμιο, όχι ανθρώπινο δικαίωμα», λέγοντας ότι είναι «απαράδεκτο οι πολίτες του κράτους που επιτίθεται να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα στην ΕΕ, ενώ την ίδια στιγμή οι άνθρωποι στην Ουκρανία βασανίζονται και δολοφονούνται».
Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter