Πολωνία: Πάνω από 30.000 γυναίκες αναζήτησαν τρόπους για παράνομη άμβλωση μέσα σε ένα χρόνο

Πολωνία: Πάνω από 30.000 γυναίκες αναζήτησαν τρόπους για παράνομη άμβλωση μέσα σε ένα χρόνο

Σανίδα σωτηρίας στο εξωτερικό ή με παράνομο τρόπο αναζητούν χιλιάδες γυναίκες στη Πολωνία που επιθυμούν να κάνουν έκτρωση μετά τη νομοθεσία που εισήγαγε η χώρα και τις ποινικοποιεί. Τουλάχιστον 34.000 γυναίκες από την Πολωνία έχουν προσπαθήσει να τερματίσουν την εγκυμοσύνη τους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μέσα σε ένα χρόνο σύμφωνα με τα στοιχεία της Abortion Without Borders (AWB), μια οργάνωση που βοηθά τις γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς υπηρεσίες αμβλώσεων. Σημειώνει επίσης, πως τα στοιχεία της ενδέχεται να αποτελούν απλά την κορυφή του παγόβουνου σχετικά με τους πραγματικούς αριθμούς.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Guardian, μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν υπολογίσει ότι 80 έως 200.000 γυναίκες ετησίως αναζήτησαν να υποβληθούν σε παράνομες αμβλώσεις αφότου η χώρα τους έκανε πράξη τον αναχρονιστικό νόμο, ο οποίος περιορίζει πολύ τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες οι γυναίκες μπορούν να ζητήσουν τερματισμό της κύησης και τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Ιανουάριο.

Πρόκειται για σχεδόν πλήρη απαγόρευση καθώς οι αμβλώσεις επιτρέπονται μόνο σε περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας ή εάν η υγεία της μητέρας κινδύνευε, που μέχρι την ντροπιαστική απόφαση αποτελούσαν μόλις το 2% των περιπτώσεων.

Τον περασμένο χρόνο, τουλάχιστον 460 Πολωνές που ζητούσαν αμβλώσεις δεύτερου τριμήνου ταξίδεψαν στην Αγγλία, σύμφωνα με το AWB, όπου οι τερματισμοί μπορούν να πραγματοποιηθούν έως και 24 εβδομάδες και πέρα ​​από αυτό σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα σε όσες ανήκουν σε φτωχότερα στρώματα, στο περιθώριο, ή βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές, σύμφωνα με την Ουρσούλα Γκρέτσουκ, συντονίστρια διεθνούς υπεράσπισης στην Ομοσπονδία Γυναικών και Οικογενειακού Προγραμματισμού (Federa).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter