Πολωνία-κορονοϊός: Άνοιξαν ξανά τα μουσεία και τα εμπορικά κέντρα

Πολωνία-κορονοϊός: Άνοιξαν ξανά τα μουσεία και τα εμπορικά κέντρα

Τα μουσεία, οι βιβλιοθήκες, οι γκαλερί έργων τέχνης και τα εμπορικά κέντρα ξανάνοιξαν σήμερα στην Πολωνία όπου αποφασίστηκε μια ελάφρυνση των περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Τα σχολεία θα παραμείνουν στην πλειονότητά τους κλειστά ως τον Μάρτιο, δήλωσε ωστόσο ο υπουργός Υγείας της χώρας Άνταμ Νιεντζιέλσκι.

“Πολλές χώρες που έλαβαν τα Χριστούγεννα λιγότερο αυστηρές αποφάσεις από εμάς υποφέρουν από πολύ κακές συνέπειες”, σημείωσε επίσης σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό RMF.

Τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, τα νυχτερινά κέντρα και τα γυμναστήρια θα παραμείνουν επίσης κλειστά ως τις 14 Φεβρουαρίου το νωρίτερο.

“Όπου ήταν δυνατόν να υπάρξει μια ελάφρυνση στην σημερινή κατάσταση το κάναμε. Ας κρατήσουμε λίγο ακόμη για να αποφύγουμε ένα τρίτο κύμα”, είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Βόιτσιεχ Αντρουσιέβιτς.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού και των θανάτων από την COVID-19 βρίσκεται σε ύφεση τις τελευταίες μέρες στην Πολωνία. Σήμερα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 2.503 νέα κρούσματα και 42 θανάτους για το 24ωρο που πέρασε.

Συνολικά η Πολωνία έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 1.515.883 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 37.223 θανάτους από την COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Σε ορισμένα εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα που ξανάνοιξαν, αψηφώντας την απαγόρευση, έγιναν έφοδοι της αστυνομίας και επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα.

Το Σάββατο το βράδυ, σχεδόν 150 αστυνομικοί μετείχαν σε επιχείρηση των δυνάμεων της τάξης σε ντισκοτέκ στο Ρίμπνικ, στη νότια Πολωνία, όπου συνέλαβαν τρεις άνδρες και έκαναν έλεγχο σε άλλους 213. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την επέμβαση της αστυνομίας, στη διάρκεια της οποίας η αστυνομία έριξε προειδοποιητικές βολές και δακρυγόνα, έκανε χρήση γκλομπ και έριξε βομβίδες κρότου-λάμψης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter