Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Πολωνία: Το πολικό ψύχος «σκότωσε» 10 σε μια μέρα

20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, από την Παρασκευή, στην Πολωνία, από το κρύο. Οι 10 εξ αυτών πέθαναν χθες, σε περιοχές όπου το θερμόμετρο έδειχνε ακόμη και κάτω από τους μείον 20 βαθμούς κελσίου. Η πλειοψηφία των θυμάτων ήταν άστεγοι.

«Οι αριθμός των θυμάτων από υποθερμία έχει ήδη φτάσει τα 65», από την 1η Νοεμβρίου, σύμφωνα με τη λακωνική ανακοίνωση του Κυβερνητικού Κέντρου Εθνικής Ασφάλειας (RCB), το οποίο καλεί τους πολίτες να επαγρυπνούν για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε αυτές τις ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες, και κυρίως τους άστεγους.

Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στην Ευρώπη, με τις πολικές θερμοκρασίες να προκαλούν την Παρασκευή και το Σάββατο τον θάνατο 20 ανθρώπων στην Πολωνία, την Τσεχία και την Ιταλία, ενώ η Κωνσταντινούπολη είναι καλυμμένη από το χιόνι.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, η θερμοκρασία στην Πολωνία θα ανέβει τις επόμενες ημέρες, όμως θα παραμείνει κάτω από το μηδέν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.