Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια τη Δευτέρα

Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια τη Δευτέρα

Στην κατηγορία κινδύνου 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος) τοποθετούνται οι Περιφέρειας Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας από την Πολιτική Προστασίας.

Σύμφωνα με τον χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η Περιφέρεια Αττικής και περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας έχουν επισημανθεί στην κατηγορία «4», ενώ στην αμέσως προηγούμενη, αυτή του «υψηλού κινδύνου» (Κατηγορία 3) έχουν επισημανθεί περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, κομμάτι της Δυτικής Ελλάδας, του Ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης, στα ανατολικά.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter