Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη – Ποιες περιφέρειες είναι στο «κόκκινο»

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη – Ποιες περιφέρειες είναι στο «κόκκινο»

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός για αύριο (Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου) σε πέντε Περιφέρειες της χώρας και συγκεκριμένα: Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία), Πελοποννήσου (Μεσσηνία, Λακωνία, Κορινθία, Αργολίδα), Δυτικής Ελλάδας (Ηλεία, Αχαΐα) και Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος, Κεφαλονιά), σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ειδικότερα, η κατηγορία κινδύνου για τις συγκεκριμένες περιοχές είναι 4.

Η Γ.Γ.Π.Π έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Επίσης, η Γ.Γ.Π.Π συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού και η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, ενώ υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter