Πολυμορφικό έπιπλο, που το ...φοράς! (Photos)

Τι μπορεί να τα προσφέρει την δυνατότητα να δημιουργήσεις ένα ιδιωτικό «περιφραγμένο» χώρο όταν εργάζεσαι ή θέλεις να συγκεντρωθείς; Να «κατασκευάσεις» μια προσωπική σκηνή όταν ο ύπνος βαραίνει τα βλέφαρά σου; Να βρεις την ησυχία σου όταν κάθεσαι;

Ο Sharkman. Τον οποίο σχεδίασε η Yang Zhao. Ένα φορητό «έπιπλο». Φορητό; Ναι. Γιατί ο Sharkman φοριέται! Και φορώντας τον, μπορείς να μετακινείσαι όπου θέλεις, όποτε θέλεις.

Η Yang Zhao αποφοίτησε, πέρυσι, από το Central Saint Martins. Έναν από τους ναούς του design, σήμερα, διεθνώς. Αποφάσισε να απαντήσει στην ανάγκη για ευέλικτο ιδιωτικό χώρο. Το μαλακό έπιπλο που σχεδίασε δημιουργεί, γύρω από το χρήστη, ένα περιβάλλον, ολοδικό του, είτε αυτός κάθεται είτε είναι ξαπλωμένος. Ακόμη και όταν είναι όρθιος. Ο χρήστης μπορεί να το αναδιατάξει, να το «μεταμορφώσει», για να εξασφαλίσει απόλυτη απομόνωση. Ή πλήρη έκθεση.

Δεν είναι τυχαίο που ο Sharkman επιλέχθηκε να παρουσιαστεί στο Brainwaves London Festival, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Δεν είναι τυχαίο που τιμήθηκε στην απονομή του London's International Student Innovation Award 2016, η οποία διοργανώθηκε από το δήμαρχο του Λονδίνου, τον περασμένο Ιούνιο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.