Προβλέπει το μεσοπρόθεσμο

Πολυνομοσχέδιο: Επενδυτικό μπουμ το 2018 και το 2019

Επενδυτικό… μπουμ προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μέχρι το 2022 που δόθηκε μαζί με το πολυνομοσχέδιο το απόγευμα της Παρασκευής στην δημοσιότητα.

Για φέτος και του χρόνου προβλέπεται ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου (σ.σ. επενδύσεις σε απλά ελληνικά) 11,1% για φέτος και 12,1% για του χρόνου, δηλαδή κοντά στα 18 δις. ευρώ για κάθε χρόνο. Ενθαρρυντικά δε, είναι τα στοιχεία και για την ανεργία , η οποία θα υποχωρήσει στο 18,3% φέτος με στόχο την υποχώρησή της στα επίπεδα του 13,1% το 2022.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το πραγματικό ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,0% το 2018 σε ετήσια βάση , κυρίως λόγω της θετικής συνεισφοράς των επενδύσεων κατά 1,4% του πραγματικού ΑΕΠ του 2017.

* * *σε εθνικολογιστική βάση

Από το έτος 2019 και μετά, θα υπάρξει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος, αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο, τον οποίο η Κυβέρνηση προτίθεται να αξιοποιήσει, ώστε, σε κάθε περίπτωση, το πρωτογενές αποτέλεσμα της περιόδου 2019-2022 να μην υπερβεί το 3,5% του ΑΕΠ. Ο δημοσιονομικός χώρος θα χρησιμοποιηθεί για την υιοθέτηση μόνιμων μειώσεων φόρων, που θα συμβάλλουν στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, καθώς και στοχευμένης ενίσχυσης των πρωτογενών δαπανών, με στόχο τη διατηρήσιμη μείωση της ανεργίας, την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και την επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Ειδικότερα:

1. Το έτος 2019 δημοσιονομικός χώρος 700 εκατ. ευρώ θα διατεθεί αποκλειστικά σε παρεμβάσεις μείωσης των φορολογικών βαρών.

2. Ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος του 2020 θα διατεθεί κατά 75% σε νέες φορολογικές ελαφρύνσεις και κατά 25% σε κοινωνικές δαπάνες, ενώ αυτός των ετών 2021-2022 θα διατεθεί ισόποσα μεταξύ φορολογικών ελαφρύνσεων και κοινωνικών δαπανών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.