Άγρια καταστολή από την αστυνομία σε Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο και Πάτρα – Στην Κρήτη έπαιρναν κόσμο… σηκωτό φορώντας πολιτικά! (Photos – Video)

Άγρια καταστολή από την αστυνομία σε Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο και Πάτρα – Στην Κρήτη έπαιρναν κόσμο… σηκωτό φορώντας πολιτικά! (Photos – Video)

Σκληρή είναι η καταστολή σε όλες τις συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Αστυνομική βία, χημικά και προσαγωγές είναι τα κύρια χαρακτηριστικά σε Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο και Πάτρα, πέρα από όσα συνέβησαν στην Αθήνα. Μάλιστα, στο Ρέθυμνο, οι αστυνομικοί έπαιρναν… σηκωτούς ανθρώπους για να κάνουν προσαγωγές.

Δείτε επίσης: Πολυτεχνείο: Αστυνομοκρατία και τρομοκρατία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην επέτειο της εξέγερσης – Πεδίο μάχης η Ομόνοια, χημικά κατά των μελών του ΚΚΕ (Συνεχής Ενημέρωση)

Ένταση στη Θεσσαλονίκη

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην οδό Τσιμισκή. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο έχουν εγκλωβίσει διαδηλωτές και διενεργούν ελέγχους.

Μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και σωματείων πραγματοποιήσαν συγκέντρωση στην οδό Τσιμισκή με σκοπό να φτάσουν στο Αμερικανικό Προξενείο, «σπάζοντας» την απαγόρευση συναθροίσεων. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί επί της οδού Τσιμισκή στο ύψος της Καρόλου Ντηλ ενώ άλλες δυνάμεις είχαν παραταχθεί στο ύψος της Αγίας Σοφίας εγκλωβίζοντας τα άτομα στο σημείο.

Εκεί γίνονται έλεγχοι και βεβαιώνονται παραβάσεις με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Κατά πληροφορίες, έχουν γίνει τουλάχιστον 20 προσαγωγές ατόμων, ενώ κάποια άτομα οδηγούνται οικειοθελώς προς τους αστυνομικούς για να προσαχθούν.

Στο σημείο και στους γύρω δρόμους, κυρίως επί της οδού Αγίας Σοφίας είναι έντονη η παρουσία της Αστυνομίας και των ΜΑΤ ώστε να μην μπορεί να φύγει κανείς χωρίς να περάσει από αστυνομικό έλεγχο. Νωρίτερα, αστυνομικοί απέσπασαν τα πανό και τα πλακάτ από τους συγκεντρωμένους.

Όπως μπορείτε να δείτε στο live του GRTimes.gr, οι συγκεντρωμένοι έχουν δημιουργήσει μία ανθρώπινη αλυσίδα, φωνάζουν συνθήματα και τραγουδούν «πότε θα κάνει ξαστεριά».





Τους πήραν… σηκωτούς στο Ρέθυμνο!

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούστηκαν νωρίτερα με διαδηλωτές που προέρχονται κυρίως από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, στο ύψος του κόμβου Θεοτοκοπούλου στο Ρέθυμνο.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν την πολυπληθή ομάδα των διαδηλωτών να αποχωρήσει, εκείνοι όμως δεν έκαναν βήμα πίσω και η περιοχή μετατράπηκε για λίγα λεπτά σε πεδίο μάχης, ενώ έγινε και ρίψη χημικών.

Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές, τους οποίους μετέφεραν χωρίς να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις αστυνομικές κλούβες με κατεύθυνση το αστυνομικό μέγαρο.

Σκοπός είναι να βεβαιωθούν πρόστιμα, ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο κάποιες προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Νωρίτερα πάντως στο κέντρο της πόλης, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων απέτισαν φόρο τιμής στους νεκρούς του Πολυτεχνείου, υπό το διακριτικό βλέμμα δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, έξω από το δημαρχείο εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα ανήρτησαν πανό για τους νεκρούς του πολυτεχνείου, χωρίς να υπάρξουν απρόοπτα.\

https://www.facebook.com/GRTIMES.gr/videos/%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-live-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7/837049903711364/

Μικρή ένταση και στην Πάτρα

Συγκέντρωση περίπου 100 ατόμων τώρα στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, εκ των οποίων οι μισοί περίπου κατευθύνονται προς την Τριών Ναυάρχων και οι άλλοι στο σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα. 

Ομάδα ατόμων ακινητοποίησε το μεσημέρι η αστυνομία στον κόμβο Κουρτέση.

Πρόκειται για άτομα τα οποία προετοίμαζαν πορεία και ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο διαπιστώθηκε πως είχαν έγγραφα μετακίνησης, η πορεία δεν έγινε και οι συγκεντρωμένοι αφέθηκαν ελεύθεροι



Πηγές: GrTimes.grNeakriti.gr, Tempo24.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter