Πολυτεχνείο: Αρχίζουν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 46η επέτειο

Πολυτεχνείο: Αρχίζουν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 46η επέτειο

Από σήμερα Παρασκευή ξεκινά ο επίσημος εορτασμός της 46ης επετείου της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβριο του 1973.

Το Πολυτεχνείο θα είναι ανοικτό από τις 9:30 έως τις 21:00.

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ο εορτασμός κορυφώνεται με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Γι’ αυτό, το Συγκρότημα Πατησίων θα είναι ανοικτό από τις 9:30 και θα κλείσει στις 13:00, αφού προηγουμένως εκκενωθεί από όλους τους επισκέπτες.

Η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 16:00.

Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα της αστυνομίας ενώ θα πραγματοποιηθούν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή, ανήμερα της επετείου. 

Από νωρίς το πρωί έφτανε κόσμος έξω από το Πολυτεχνείο. Αλλοι για να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο και άλλοι για να γράψουν συνθήματα στους τοίχους.

Κατάθεση στεφάνου κατέθεσε και αντιπροσωπία της Βουλής των Ελλήνων, προς τιμήν της αντιδικτατορικής εξέγερσης της νεολαίας το Νοέμβριο του 1973. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι βουλευτές Γιάννης Καλιάννος από τη ΝΔ, Κώστας Ζαχαριάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ 25 και Σπύρος Δημοσχάκης από τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Βουλής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter