Πολυτεχνείο: Βεβαίωσαν δήθεν «παράβαση» στον δημοσιογράφο του Documento και του Koutipandoras.gr… τέσσερις μέρες νωρίτερα!

Πολυτεχνείο: Βεβαίωσαν δήθεν «παράβαση» στον δημοσιογράφο του Documento και του Koutipandoras.gr… τέσσερις μέρες νωρίτερα!

Η κλήση που δέχτηκε για εξοργιστικό λόγο ο δημοσιογράφος του koutipandoras.gr και του Documento τελικά περιείχε λάθη ως προς την ημερομηνία και τον τόπο, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για το αν ήταν πράγματι αστοχία του συγκεκριμένου αστυνομικού ή αποτέλεσμα σκοπιμοτήτων του υπουργείου του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το Κουτί της Πανδώρας και το Documentonews.gr φέρνουν σήμερα στο φως της δημοσιότητας την παράνομη κλήση που βεβαιώθηκε στον δημοσιογράφο Αντώνη Ρηγόπουλο κατά τη διάρκεια κάλυψης των γεγονότων στο κέντρο της Αθήνας, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, αποκαλύπτοντας τα τεχνάσματα που φαίνεται να επιχειρεί η ΕΛΑΣ και η οποία προκαλεί πολλά ερωτήματα για τις εκατοντάδες κλήσεις που κόπηκαν σε πολίτες εκείνη την ημέρα.

Συγκεκριμένα, η κλήση, επικυρωμένο αντίγραφο της οποίας περιήλθε στα χέρια του μόλις χθες, περιέχει εξοργιστικά ψεύδη ακόμα και στα… τυπικά.

Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι, όπως έχει καταγραφεί και στο βίντεο οι αντεγκλήσεις με τον αστυνομικό λαμβάνουν χώρα στην οδό Δηληγιάννη στην Αθήνα (κοντά στο Μεταξουργείο), η κλήση έχει γραμμένη χειρόγραφα και στη συνέχεια διαγραμμένη με διπλή γραμμή μια άλλη -καθόλου τυχαία- διεύθυνση: «Πατησίων – Τοσίτσα», αναγράφει συγκεκριμένα κάτω από τη διαγραφή και αν κάποιοι δεν ξέρουν καλά το κέντρο της Αθήνας, αρκεί να πούμε ότι αυτή είναι μάλλον η διεύθυνση του ίδιου του Πολυτεχνείου, και απέχει από το σημείο όπου εξελίχθηκε το επεισόδιο τουλάχιστον 15 λεπτά με τα πόδια.

Ακόμη πιο εξοργιστική πάντως είναι η δεύτερη παρατυπία που υπάρχει στην κλήση και αυτή αφορά… την ημερομηνία της δήθεν «παράβασης». Συγκεκριμένα στο πεδίο της ημερομηνίας αναφέρει την «13/11/20 ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:15».

Μιλάμε δηλαδή για μια κλήση που εκτός από παραποιημένη ως προς τον τόπο, έχει διαφορά 4 (τεσσάρων!) ημερών από την ημέρα που έλαβε χώρα το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΑΣ στις 17 Νοεμβρίου έκοψε κλήση στον δημοσιογράφο Αντ. Ρηγόπουλο, με το πρόσχημα ότι φορούσε αντιασφυξιογόνα μάσκα και όχι χειρουργική, ενώ ο αστυνομικός της Τροχαίας που βεβαίωσε την… «παράβαση», τον έβρισε χυδαία, του άσκησε βία αλλά και αρνήθηκε πεισματικά να διαπιστώσει την δημοσιογραφική του ιδιότητα, γεγονός που έχει καταγραφεί στη live μετάδοση του koutipandoras.gr. Για το θέμα εξέδωσαν ήδη ανακοινώσεις καταδίκης η ΕΣΗΕΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το Διεθνές Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας, IPI.

Μετά και τα σημερινά στοιχεία που φέρνουν στην επιφάνεια το koutipandoras.gr και το documentonews.gr η ηγεσία του υπ. Προστασίας του Πολίτη οφείλει να απαντήσει εάν οι αστυνομικές αρχές είχαν προετοιμάσει συγκεκριμένο αριθμό κλήσεων για μη χρηση μάσκας, με σκοπό να βεβαιωθούν σε πολίτες που θα περνούσαν συγκεκριμένα έξω από το Πολυτεχνείο και αν αυτές είχαν ήδη γραμμένη παλαιότερη ημερομηνία ώστε να περιορίζονται αυτόματα οι ημέρες που επιτρέπεται να υποβάλλουν ένσταση. 

Ήδη από την Τροχαία έχουμε ενημερωθεί ότι η πλημμέλεια της πράξης στην οποία αναφερόμαστε, έχει εντοπιστεί και η κλήση θα ακυρωθεί κατά παραδοχή της ένστασής μας.

Πηγή: Koutipandoras.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter