Πολυτεχνείο: Fake φωτογραφία από το Αθηναϊκό Πρακτορείο στη διαδήλωση του ΚΚΕ

Πολυτεχνείο: Fake φωτογραφία από το Αθηναϊκό Πρακτορείο στη διαδήλωση του ΚΚΕ

Την ώρα που οι αρχές το φυσάνε και δεν κρυώνει από την πορεία που πραγματοποίησε ΚΚΕ και ΚΝΕ μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία, σπάζοντας την απαγόρευση συγκεντρώσεων αλλά τηρώντας όλα τα μέτρα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο με φωτογραφία αρχείου παλαιότερης κινητοποίησης του ΚΚΕ, προσπάθησε να υπονομεύσει την πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, σε θέμα που δημοσιεύτηκε στις 10:46, με τίτλο «Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΚΚΕ προς την αμερικανική πρεσβεία», η φωτογραφία που έχει αναρτηθεί στο θέμα, δείχνει τα μέλη της πορείας πιασμένα χέρι χέρι και το ένα δίπλα στο άλλο. Πρόκειται για μια φωτογραφία ωστόσο αρχείου που χρησιμοποίησε το ΑΠΕ – ΜΠΕ με ημερομηνία 17/11/2019 και η οποία δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα της σημερινής πορείας. 

Αν και η φωτογραφία αντικαταστάθηκε λίγο αργότερα, εντούτοις τα ερωτηματικά παραμένουν καθώς θα μπορούσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο να επισημάνει στην ανάρτησή του ότι πρόκειται για «φωτογραφία αρχείου».

Αστεία δικαιολογία του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ανακοίνωσή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σημειώνει πως:

«Ουδεμία πρόθεση, σκοπιμότητα ή δόλος υπήρξε από την πλευρά του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η ανάγκη για άμεση μετάδοση του γεγονότος, οδήγησε στη χρησιμοποίηση εκ παραδρομής παλαιότερης φωτογραφίας που υπήρχε στο φωτογραφικό μας αρχείο».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter