Πολυτεχνείο: Κατάθεση στεφάνου από την Σακελλαροπούλου – «Το Πολυτεχνείο μας διδάσκει ότι η δημοκρατία απαιτεί θυσίες»

Πολυτεχνείο: Κατάθεση στεφάνου από την Σακελλαροπούλου – «Το Πολυτεχνείο μας διδάσκει ότι η δημοκρατία απαιτεί θυσίες»

Στο Πολυτεχνείο βρέθηκε λίγα λεπτά μετά τις 9:00 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την κατάθεση στεφάνου. 

Εισερχόμενη από την πλαϊνή είσοδο, κατέθεσε στεφάνι και προέβη σε μια λιτή δήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου κι ακολούθως αποχώρησε από το χώρο.

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι η αφετηρία της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας, είναι μια κορυφαία πράξη αντίστασης, που καθόρισε όχι μόνο μια γενιά και τους αγωνιστές αλλά και την πιο προοδευτική περίοδο της δημοκρατίας. Οι νέοι είναι το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας. Το μήνυμα που εκπέμπει το Πολυτεχνείο είναι καθολικό: Η Δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά και ευθύνης» είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στεφάνι αναμένεται να καταθέσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα τιμήσει τους νεκρούς του Πολυτεχνείου με αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής του ομάδας αλλά και των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης του 1973, στο χώρο του ΕΑΤ – ΕΣΑ, σε μια εκδήλωση τιμής και μνήμης.

Στις 10:30 αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο ενώ ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την κατάθεση στεφάνου αναμένεται να συμμετάσχει, παρά την απαγόρευση, στην πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία που αποφάσισαν να διοργανώσουν συνδικάτα, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, μαζικοί φορείς και αντιστασιακές οργανώσεις.

Αστυνομία παντού

Πάνω από 5.000 αστυνομικούς, ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού, ελικόπτερα και drones επιστρατεύει η ΕΛΑΣ για να αποτρέψει τη διεξαγωγή συγκεντρώσεων άνω των 4 ατόμων για τη σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου. Αυξημένη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει ειδικά στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, σε πρεσβείες, σε δημόσια κτίρια, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter