Πολυτεχνείο: Κορύφωση των εορτασμών για την 49η επέτειο από την εξέγερση (Photos)

Πολυτεχνείο: Κορύφωση των εορτασμών για την 49η επέτειο από την εξέγερση (Photos)

Κορυφώνονται την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, οι εορτασμοί για την συμπλήρωση 49 χρόνων από την εξέγερση κατά της χούντας των συνταγματαρχών που άνοιξε τον δρόμο για την πτώση της δικτατορίας στην Ελλάδα.

Οι εορτασμοί κορυφώνονται με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία σε μια Αθήνα αστυνομοκρατούμενη με πάνω από 5.000 ενστόλους στους δρόμους, αποκλεισμό πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και κλειστούς σταθμούς μετρό.

Την Τρίτη ήταν η πρώτη μέρα που άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του τριήμερου εορτασμού, με πολίτες όλων των ηλικιών να αποτίνουν τον δικό τους φόρο τιμής στους αγωνιστές και στα θύματα της εξέγερσης: μαθητές και φοιτητές, οικογένειες με μικρά παιδιά, συνταξιούχοι, συνδικαλιστές, φοιτητικοί σύλλογοι βρέθηκαν εκεί για να ενώσουν την ιστορική μέρα με τις σημερινές διεκδικήσεις.

Στεφάνι στο Πολυτεχνείο κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο μνημείο του Πολυτεχνείου άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ, Νίκος Ανδρουλάκης ενώ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ στον χώρο του Πολυτεχνείου. Το πρωί της Πέμπτης θα καταθέσει στεφάνι ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος.

Καλέσματα για την αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία στις 17 Νοεμβρίου:

  • Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας: 1 μ.μ. προσυγκέντρωση στο Πολυτεχνείο και 3 μ.μ. στην Κλαυθμώνος
  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ): 4.30 μ.μ. στα Προπύλαια
  • Συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς [ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ-νΚΑ, ΣΕΚ, ΚΚΕ(μ-λ), ΟΚΔΕ], ΚΕΕΡΦΑ: 3.μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος
  • Σύλλογος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974: 4 μ.μ.
  • Κ.Ο. Αττικής του ΚΚΕ: 5 μ.μ. στη συμβολή των Σταδίου και Γεωργίου Σταύρου

Διαβάστε επίσης;

Στο Πολυτεχνείο ο Αλέξης Τσίπρας – Κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο (Video)

Παρέμβαση-ντοκουμέντο του Κώστα Λαλιώτη για το βιβλίο του Ανδρουλάκη «Πριν σβήσουν τα Φώτα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter