Πολυτεχνείο: Συγκινεί η άγνωστη ιστορία του Μίλτου Πασχαλίδη – «Ο πατέρας με στολή έφεδρου έδωσε φάρμακα στους φοιτητές»

Πολυτεχνείο: Συγκινεί η άγνωστη ιστορία του Μίλτου Πασχαλίδη – «Ο πατέρας με στολή έφεδρου έδωσε φάρμακα στους φοιτητές»

Μία ιδιαίτερα συγκινητική ιστορία από τις ημέρες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μοιράστηκε μέσω των social media ο Μίλτος Πασχαλίδης.

Ο γνωστός καλλιτέχνης αποκάλυψε την πρωτοβουλία του φαρμακοποιού πατέρα του να φορέσει στολή εφέδρου και να κατέβει στο κτίριο της Πατησίων προκειμένου να βοηθήσει τους συγκεντρωμένους φοιτητές, πετώντας τους φάρμακα και γάζες.

«Ο μπαμπάς μου ήταν φαρμακοποιός. Επίσης ήταν δεξιός. Έδινε μεγαλύτερη σημασία στο πρώτο», έγραψε ο Μίλτος Πασχαλίδης. «Μπήκε σπίτι έξαλλος και φώναξε στη μάνα μου: οι αλήτες κατεβάσαν τα τανκς θα βαρέσουν τα παιδιά. Θα τους πάω φάρμακα», ανέφερε, με τη μητέρα του να εκφράζει την αγωνία της.

«Η μάνα μου ήταν αριστερή. Του είπε: να πας αλλά να προσέχεις γιατί έχουμε παιδί», για να λάβει την αφοπλιστική απάντηση από τον σύζυγό της. «Και εκείνος της είπε: κι αυτά τα παιδιά έχουνε μανάδες».

Διαβάστε επίσης: Πολυτεχνείο: 50 χρόνια από την ιστορική εξέγερση – «Αγώνας χαραγμένος στου λαού τη μνήμη» (Photos)

«Είχα την αίσθηση ότι με έσυρε το τανκ»

«Γύρισε σπίτι κλαμένος. Δε ξέρω αν ήταν απ’τα δακρυγόνα ή κάτι άλλο. Ήμουν τεσσεράμιση χρονών. Και πάντα αυτό το βράδυ ο μπαμπάς μου ανοίγει τις φτερούγες του και γίνεται ένας άγγελος», συμπλήρωσε ο Μίλτος Πασχαλίδης.

Η ανάρτηση του Μίλτου Πασχαλίδη

«Ο μπαμπάς μου ήταν φαρμακοποιός. Επίσης ήταν δεξιός. Έδινε μεγαλύτερη σημασία στο πρώτο. Απόγευμα 16 Νοεμβρίου του ’73 μπήκε στο σπίτι έξαλλος και φώναξε στη μάνα μου: οι αλήτες κατεβάσαν τα τανκς, θα βαρέσουν τα παιδιά. Θα τους πάω φάρμακα. Η μάνα μου ήταν αριστερή. Του είπε: να πας αλλά να προσέχεις γιατί έχουμε παιδί. Και εκείνος της είπε : κι αυτά τα παιδιά έχουνε μανάδες. Φόρεσε την στολή του έφεδρου αξιωματικού για παραπλάνηση και κατέβηκε στο Πολυτεχνείο. Πέταξε στους φοιτητές γάζες, ασπιρίνες και ιώδιο απο τα κάγκελα της Στουρνάρη. Γύρισε σπίτι κλαμένος. Δε ξέρω αν ήταν απ’ τα δακρυγόνα ή κάτι άλλο. Ήμουν τεσσεράμιση χρονών. Και πάντα αυτό το βράδυ ο μπαμπάς μου ανοίγει τις φτερούγες του και γίνεται ένας άγγελος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter