Πομπέο: Έχουμε λάβει σχεδόν 20.000 μηνύματα από Ιρανούς

Πομπέο: Έχουμε λάβει σχεδόν 20.000 μηνύματα από Ιρανούς

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν λάβει «σχεδόν 20.000 μηνύματα» που απεικονίζουν τις «κακοποιήσεις του καθεστώτος» του Ιράν στην καταστολή των πρόσφατων διαδηλώσεων που άρχισαν κατά της αύξησης της τιμής της βενζίνης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, απειλώντας την Τεχεράνη με νέες κυρώσεις.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κάλεσε την Πέμπτη τους Ιρανούς διαδηλωτές να στέλνουν στην Ουάσινγκτον οποιαδήποτε τεκμήριο «καταστολής» από τις αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας. «Μέχρι σήμερα, έχουμε λάβει σχεδόν 20.000 μηνύματα, βίντεο, φωτογραφίες ή σημειώματα σχετικά με τις κακοποιήσεις του καθεστώτος», μεταξύ άλλων μέσω εφαρμογών όπως το Telegram, είπε πέντε ημέρες μετά το κάλεσμά του σε συνέντευξη Τύπου. «Ελπίζω ότι θα συνεχίσουν να μας στέλνουν», πρόσθεσε.

«Θα συνεχίσουμε να τιμωρούμε τους Ιρανούς»

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ υποσχέθηκε να «συνεχίσει να τιμωρεί Ιρανούς αξιωματούχους που ευθύνονται γι αυτές τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», όπως έκαναν την περασμένη εβδομάδα οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επέβαλε την Παρασκευή κυρώσεις στον υπουργό Τηλεπικοινωνιών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Αζαρί Τζαχρομί για «τον ρόλο του στην ευρεία λογοκρισία του Διαδικτύου». Οι αρχές του Ιράν είχαν μπλοκάρει επί πέντε ημέρες την πρόσβαση στο Ίντερνετ με στόχο να περιορίσουν τις διαδηλώσεις. Ωστόσο, η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει νέες κυρώσεις σε αυτό το στάδιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter