Πομπέο: Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας είναι η μεγαλύτερη απειλή της εποχής μας

Πομπέο: Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας είναι η μεγαλύτερη απειλή της εποχής μας

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο χαρακτήρισε το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα «μεγαλύτερη απειλή της εποχής μας», κατά την συνάντηση που είχε σήμερα στο Λονδίνο με τον βρετανό ομόλογό του Ντόμινικ Ράαμπ.

«Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα αντιπροσωπεύει την μεγαλύτερη απειλή της εποχής μας», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στους δημοσιογράφους εν μέσω της έντασης που έχει προκαλέσει ανάμεσα στο Λονδίνο και την Ουάσινγκτον το πράσινο φως της βρετανικής κυβέρνησης στην συμμετοχή του κινεζικού κολοσσού Huawei στο βρετανικό δίκτυο 5G.

«Η Κίνα είναι μία τεράστια οικονομία με την οποία είναι στενά συνδεδεμένη η αμερικανική οικονομία. Είναι μία τεράστια ευκαιρία για εμάς, για να κάνουμε business», πρόσθεσε. «Ομως το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα υπό τον πρόεδρο Σι έχει στόχους που δεν συνάδουν με τις (δυτικές) αξίες».

Στο τέλος του Οκτωβρίου, ο Μάικ Πομπέο κατηγόρησε το Πεκίνο ότι είναι «ανοικτά εχθρικό» προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εναν μήνα αργότερα, κατηγόρησε την Κίνα για «νέο όραμα αυταρχισμού».

Το Πεκίνο απάντησε καλώντας τον «να εγκαταλείψει τις ιδεολογικές του προκαταλήψεις και την ψυχροπολεμική του νοοτροπία».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter