Πονηριές Βρούτση

Κρίσιμα ερωτήματα τίθενται με τις διατάξεις για τη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας».

Οι ισχυρισμοί Βρούτση ότι η διευθέτηση «εφαρμόζεται εδώ και 30 χρόνια» είναι ψευδείς, ενώ οι… διαβεβαιώσεις ότι τάχα «δεν θίγει το εργατικό δίκαιο» είναι εκ του πονηρού! 

Ο θεσμός υπάρχει ήδη από το 1990 με διάφορες κατά καιρούς τροποποιήσεις. 

Ωστόσο την ίδια περίοδο με τον νόμο 1767/1988 «Κύρωση της 135ης διεθνούς σύμβασης εργασίας» εισήχθη ο θεσμός του Συμβουλίου Εργαζομένων, δηλαδή τα όργανα αυτά συγκροτούνται σε κάθε επιχείρηση η οποία απασχολεί προσωπικό άνω των 20 εργαζομένων. Για επιχειρήσεις που απασχολούν τουλάχιστον δέκα άτομα θα πρέπει να συγκροτηθούν «ενώσεις προσώπων». 

Τα όργανα αυτά έχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Μια από αυτές είναι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Τριάντα χρόνια μετά, ο θεσμός βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά. Η Ελλάδα (παρά την κύρωση της 135ης διεθνούς σύμβασης εργασίας) είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που ουδέποτε φρόντισε για την κατοχύρωσή τους! Ελάχιστα εξ αυτών έχουν συσταθεί. 

Θα έπρεπε να έχουν συσταθεί και να λειτουργούν: 17.187 συμβούλια εργαζομένων, εκπροσωπώντας 1.500.000 εργαζόμενους, καθώς και 21.571 ενώσεις προσώπων, εκπροσωπώντας άλλους 300.000 εργαζόμενους. 

Είναι εμφανές ότι η «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» απαιτεί πρώτα απ’ όλα τη σύσταση συμβουλίων των εργαζομένων τα οποία δεν υπάρχουν. Μάλιστα η απουσία των οργάνων αυτών απέτρεψε και την έως τώρα εφαρμογή της! 

Συνεπώς, κάθε συζήτηση περί «διευθέτησης του χρόνου εργασίας» χωρίς να προηγηθεί η σύσταση των οργάνων αυτών γίνεται εκ του πονηρού και ισοδυναμεί με νάρκη στα θεμέλια του εργατικού δίκαιου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Ο Κώστας Νικολάου είναι μέλος διοικούσας επιτροπής ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.