«Πονοκέφαλος» λόγω κορονοϊού στον τουρισμό

«Πονοκέφαλος» λόγω κορονοϊού στον τουρισμό

Έκτακτη σύσκεψη των τουριστικών πρακτόρων πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο των προσπαθειών διαχείρισης των συνεπειών εξάπλωσης του κορονοϊού COVID-19.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του συνδέσμου των τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων στην Ελλάδα (ΗΑΤΤΑ), υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας τους (FEDHATTA), συμμετείχαν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό από και προς την Ν.Α. Ασία και Κίνα, συγκεντρώνοντας στοιχεία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά τα γεγονότα έτσι ώστε να καταγραφούν συντεταγμένες θέσεις για κλαδικά αιτήματα προς την πολιτεία προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα κυριότερα θέματα που καταγράφηκαν, αφορούν στην πολιτική επιβολής ακυρωτικών από ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρείες λόγω ακυρώσεων εκδρομών, σε μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την χρηματοοικονομική στήριξη των επιχειρήσεων (επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, αναστολή καταβολής ΦΠΑ, χρηματοδότηση με κρατική εγγύηση) αλλά και σε ρυθμίσεις που αφορούν στην απασχόληση των εργαζομένων σε τουριστικά γραφεία που έχουν πληγεί σοβαρά από τις συνέπειες λήψης προληπτικών μέτρων για τη μη διασπορά και διάδοση του κορονοϊού.

H ομοσπονδία σημειώνει ότι η μη επιβολή ακυρωτικών από οποιονδήποτε στην αλυσίδα του τουρισμού (ξενοδοχεία, αεροπορικές / ακτοπλοϊκές εταιρείες) μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, επιβάλλεται για τον περιορισμό των απωλειών που προκαλούνται.

Τέλος, η ομοσπονδία απευθύνεται σε κάθε αεροπορική εταιρεία, με το αίτημα να μην είναι εκβιαστική και να μην αντιμετωπίζει με καταχρηστικές απαιτήσεις τους επιβάτες και τους συνεργάτες της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter