«Πονοκέφαλος» οι αποχωρήσεις στον Ολυμπιακό

«Πονοκέφαλος» οι αποχωρήσεις στον Ολυμπιακό

Κάτι, οι πολλοί δανεικοί, κάτι το μεγάλο ρόστερ, κάτι οι παίκτες που ψάχνονται για μεταγραφή στο εξωτερικό αλλά σοβαρές προτάσεις στον Ολυμπιακό δεν φέρνουν, κάτι οι μεταγραφές που θα γίνουν, κάτι ότι αρκετές εξ αυτών θα εξαρτηθούν από τους παίκτες που θα φύγουν ή δοθούν μεταγραφή, όλα αυτά μαζί συνθέτουν έναν τεράστιο γρίφο που πονοκεφαλιάζει τους «ερυθρόλευκους» και ανεβάζει το θερμόμετρο της αγωνίας για το επόμενο ρόστερ της ομάδας.

Στο λιμάνι τα έχουν βάλει σε σειρά και προτεραιότητα τους είναι να τελειώσουν όσο νωρίτερα γίνεται με τους παίκτες που θα φύγουν. Και για αυτό ο Πέδρο Μαρτίνς, πήρε ήδη αναλυτικό φάκελο με όλα τα στοιχεία των ποδοσφαιριστών που βρίσκονται ήδη στην ομάδα, με σκοπό να ξεδιαλύνει το τοπίο, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος στις αρχές Μαίου. Όμως ακόμα κι αυτό είναι πολύ δύσκολο και περίπλοκο. Αυτό που θέλουν στον Ολυμπιακό είναι ότι παίκτες για τους οποίους δαπανήθηκαν χρήματα είτε για να αποκτηθούν είτε για τα συμβόλαια τους και οι οποίοι δεν πρόσφεραν τα ανάλογα για χίλιους δύο λόγους και πρέπει να αποχωρήσουν, αυτό δεν θα γίνει και τζάμπα. Που σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουν μήπως βρεθούν προτάσεις για ορισμένους από αυτούς που θα τους ικανοποιήσουν ώστε να μειώσουν όσο γίνεται την οικονομική ζημιά….

Παίκτες όπως ο Οτζίτζα Οφόε ή ο Σεμπά ή ο Εμάνουελ Εμενίκε, αποτελούν αυτή τη στιγμή τεράστια «αγκάθια» στα πλευρά της ΠΑΕ. Ειδικά μάλιστα οι Οφόε και Εμενίκε κόστισαν πολλά και πρόσφεραν ελάχιστα έως καθόλου (ειδικά ο Νιγηριανός επιθετικός). Ο Ολυμπιακός τους έχει ενημερώσει να βρουν ομάδα αλλά ελπίδες για να βρει κάτι καλό και να φέρει λεφτά στον Πειραιά έχει μόνο ο Οφόε. Για τους άλλους δύο τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Κι από την άλλη όμως, δεν μπορεί η ΠΑΕ να τους αφήσει ελεύθερους. Ο Οφοε είναι βέβαιο ότι θα φέρει προτάσεις. Ο Σεμπά, από πέρσι όλο αποχωρεί, όλο ψάχνει πρόταση ακόμη και από την Κίνα αλλά μάταια. Εξακολουθεί να παραμένει στο λιμάνι και είναι αμφίβολο αν μπορέσει να βρει πρόταση που θα ικανοποιεί τον Ολυμπιακό.

Ο Εμενίκε αποτελεί το μεγαλύτερο «αγκάθι» από όλα. Χρυσοπληρώθηκε, έχει πλουσιοπάροχο συμβόλαιο και μηδέν προσφορά. Πέτυχε το τρίτο γκολ της μεγάλης νίκης του Ολυμπιακού επί της Παρτιζάν (1-3) στο Βελιγράδι για τον γ’ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά εξαφανίστηκε. Είχε μόνιμη παρουσία στο ιατρικό δελτίο κι ελάχιστες παρουσίες στις προπονήσεις. Χώρια τα πολλά πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία υπέπεσε (καβγάς με Σεμπά στην προπόνηση κλπ). Οι «ερυθρόλευκοι» ψάχτηκαν μήπως και βρουν πρόταση να τον δώσουν, τον ενημέρωσαν να βρει ο ίδιος ομάδα, πήγε σχεδόν δέκα μέρες στην Τουρκία που τον γνωρίζουν καλά αλλά μάταια. Τελευταία στιγμή τον Ιανουάριο ο Ολυμπιακός τον έδωσε δανεικό στην Λας Πάλμας για μέχρι τον Ιούνιο αλλά ακόμα και οι Ισπανοί κλαίνε τα λεφτά τους αφού κι εκεί είναι μόνιμα τραυματίας και… υπέρβαρος! Τουρίστας κανονικός καθώς ανεβάζει συχνά πυκνά, φωτογραφίες του στα social media από αξιοθέατα των Καναρίων Νήσων!

Πέρα από τους τρεις που προαναφέραμε, στον Ολυμπιακό υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που η αποχώρηση τους φαντάζει δύσκολη. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί ο Τζούρτζεβιτς, που ήρθε με τις καλύτερες των εντυπώσεων στον Πειραιά από την Παρτιζάν Βελιγραδίου αλλά δεν… ακούμπησε και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις του φετινού ρόστερ. Είναι άγνωστο αν τελικά βρεθεί η «χρυσή τομή» για τη λύση του συμβολαίου του. Γενικά στον Ολυμπιακό οι αποχωρήσεις είναι πολύ δύσκολες. Τον Δεκέμβριο για παράδειγμα είχαν ειδοποιηθεί πέντε παίκτες (Καπίνο, Μίλιτς, Εμενίκε, Καρσελά, Ελιουνούσι) να βρουν ομάδα να φύγουν αλλά δύο εξ αυτών (Καπίνο και Μίλιτς) έμειναν αναγκαστικά ελεύθεροι αφού δεν βρέθηκε ομάδα να τους αποκτήσει έστω δανεικούς, όπως συνέβη με τον Νιγηριανό Εμενίκε.

Το ζήτημα λοιπόν για γρήγορες αποχωρήσεις ώστε να αδειάσουν οι θέσεις στο ρόστερ και να έρθουν αντικαταστάτες δικαιολογημένα «καίει και τσουρουφλίζει» τη διοίκηση. Όπως είναι λογικό οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη κάποιους μεταγραφικούς στόχους, όμως για να προχωρήσουν σε επαφές θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν το ήδη υπάρχον έμψυχο υλικό αλλιώς θα μπλέξουν. Και στο λιμάνι ο κόσμος της ομάδας δεν φημίζεται για την υπομονή του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter