Πόνος και ασφυξία

Πόνος και ασφυξία

Καθώς η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, το παραμύθι της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί ισχυρής ανάπτυξης και οικονομικού θαύματος διαλαλείται από όλα τα φιλοκυβερνητικά Μέσα Ενημέρωσης όλο και με περισσότερη έμφαση.

Μόνο που στη πραγματική οικονομία, αυτή στην οποία ζουν και πορεύονται οι κοινοί θνητοί και όχι οι «σοφοί» του Μαξίμου και της πλατείας Συντάγματος, το περιβάλλον είναι τελείως διαφορετικό.

Φωτιά στα τρόφιμα, φωτιά στο ρεύμα, ξεπούλημα τραπεζών, ξεπούλημα κόκκινων δανείων και μια οικονομία η οποία για την επόμενη διετία το μόνο που έχει να προσφέρει είναι πόνο και ασφυξία σε όλους πλην των καρτέλ, τα οποία η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αφήνει να κερδοσκοπούν ασύστολα.

Και τα μελλούμενα δεν τα υποστηρίζει κάποιος μαρξιστής οικονομολόγος, αλλά ο ίδιος ο ΟΟΣΑ που δεν μπορεί κανείς να τον χαρακτηρίσει και φιλολαϊκό οργανισμό σε έκθεσή του καταπέλτη για την ελληνική οικονομία την οποία εκτιμά ότι κινείται στα όρια της ύφεσης.

Γιατί 1,1% αύξηση του ΑΕΠ τη φετινή χρονιά και 1,8% το 2024 δεν μπορεί να θεωρηθεί σοβαρή ανάπτυξη ειδικά για μια χώρα που την τελευταία δωδεκαετία έχασε πάνω από 20% του ακαθάριστου εισοδήματός της.

Παρά λοιπόν το παραμύθι Μητσοτάκη ο ΟΟΣΑ μας προτείνει ένα νέο κρυφό μνημόνιο με άνοιγμα της φορολογικής βάσης, κάτι που θα σαρώσει τα μικρομεσαία και αγροτικά εισοδήματα, με γρήγορη επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 1,2-2% που θα επιφέρει ισχυρό κτύπημα στην κοινωνία, με σταθερό τον κατώτατο μισθό και νέα ανασυγκρότηση της κεφαλαιακής βάσης των τραπεζών.

Μάλιστα όταν προβλέπει ισχυρή μείωση εξαγωγών και αύξηση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, χρέος κάτω από 130% του ΑΕΠ αλλά το 2033, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι μπαίνουμε σε ένα τούνελ χωρίς έξοδο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοροϊδεύει την ελληνική κοινωνία πιστεύοντας ότι με τα επιδόματα ψίχουλα που δίνει θα κερδίσει τις εκλογές.

Μόνο που η πόνος και η ασφυξία δεν θεραπεύονται με ψίχουλα. Θέλουν πολιτικές που να φέρνουν πραγματική ανάπτυξη για όλους και όχι μόνο για τα καρτέλ. Και η Νέα Δημοκρατία ακριβώς σε αυτές τις πολιτικές έχει αλλεργία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter