Ποντικοπαγίδες γρήγορα!

Ποντικοπαγίδες γρήγορα!

Η συμφωνία αντιπαροχής με τον δεξιό γείτονα έχει ήδη υπογραφεί από κάποια ποντίκια που διεκδικούν την παράγκα της. Συμπέρασμα πολιτικό: Φώφη, άσε το κλειδί και το μυστρί και πιάσε τις ποντικοπαγίδες. Γρήγορα!

Με πολιτικό βιογραφικό που διακρίνεται πιο πολύ για το όνομα παρά για τη χάρη, με προσόντα που δεν βγάζουν και μάτι και με κληρονομιά μια φτωχική και μίζερη παράγκα κατασκευασμένη από τα υλικά κατεδάφισης του μεγάρου ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά διεξάγει τον δικό της διμέτωπο. Από τη μια με τον Μητσοτάκη, που προσπαθεί να καταπατήσει το οικόπεδο που της έχει απομείνει και να βάλει χέρι στο ΚΙΝΑΛ της για να μετατρέψει την παράγκα σε στάβλο του. Κι από την άλλη με τους άλλους επίδοξους κληρονόμους. Τον Λοβέρδο, τον Ανδρουλάκη, τον Καστανίδη, οι οποίοι δεν έχουν πρόβλημα –οι δύο πρώτοι ιδιαίτερα– να τη σέρνουν στα κληρονομικά δικαστήρια με χίλια δυο προσχήματα.

Αφού στασίασε με το υπόλοιπο πλήρωμα, καθαίρεσαν τον καπετάν Γιωργάκη και πέρασαν το καράβι του ΠΑΣΟΚ στον στόλο του Σαμαρά, η Φώφη υπηρέτησε τα μνημόνια πιστά, πολέμησε τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη πιο πιστά, συμμετείχε στην κατεδάφιση του πάλαι ποτέ κραταιού κόμματος του Ανδρέα και τη διανομή των υλικών, για να της μείνει τελικά η παράγκα. Μια νεόπτωχη της πολιτικής, που ζει υπό την απειλή της έξωσης και βλέπει τους επιγόνους να ξηλώνουν όσο και όπως μπορούν κεραμίδια, πόρτες και παράθυρα από την κληρονομιά της. Κι έτσι είναι υποχρεωμένη να τρέχει και να μη φτάνει, για να επισκευάσει το τσαρδί που κατέχει και να οχυρώσει αυτό που έχει.

Με το κλειδί στην τσέπη της, με το μυστρί στο χέρι, σοβάτισε όπως μπορούσε τα ντουβάρια του ΚΙΝΑΛ, έκλεισε τις τρύπες για να μην μπαίνουν τα ποντίκια, επισκεύασε τη στέγη να μην μπαίνει η τοξική βροχή Βενιζέλου και κάποια στιγμή χαμήλωσε λίγο τον φράχτη στα αριστερά της και σήκωσε πολύ τον φράχτη στα δεξιά της για να χωρίσει το οικοπεδάκι της από την οικοπεδάρα του Μητσοτάκη που το έχει βάλει στο μάτι. Πλην όμως, κλειδώνει, αμπαρώνει κι ο κλέφτης είναι μέσα. Κι έτσι έγινε η ζωή της μεροκάματο του τρόμου με τους απέξω, τους απομέσα, τους πασοκολάτρες, τους πασοκοκτόνους, τα μπαϊράκια και τα τζάκια, που διεκδικούν το έχειν της. Κι αυτή αμύνεται περί πάτρης με το συνεργείο των Γκεγκέρογλου.

Δεν είναι για να τη ζηλεύεις όπως τραμπαλίζεται ανάμεσα στην προοδευτική συμμαχία του Τσίπρα και την αρπακτική βουλιμία του Κυριάκου. Οπως ζορίζεται από την ανάγκη να διαλέξει στρατόπεδο για να μη βρεθεί στη μέση μιας οξύτατης σύγκρουσης που ήδη οι όροι της διαμορφώνονται. Αλλά όλα του γάμου δύσκολα κι η νύφη στριμωγμένη, γιατί η συμφωνία αντιπαροχής με τον δεξιό γείτονα έχει ήδη υπογραφεί από κάποια ποντίκια που διεκδικούν την παράγκα της. Συμπέρασμα πολιτικό: Φώφη, άσε το κλειδί και το μυστρί και πιάσε τις ποντικοπαγίδες. Γρήγορα!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter