Πορεία Μνήμης για τον Ζακ/Zackie: «Μην κλείνετε τα μάτια» (Photos)

Πορεία Μνήμης για τον Ζακ/Zackie: «Μην κλείνετε τα μάτια» (Photos)

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τότε που δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι και σε δημόσια θέα ο Ζακ Κωστόπουλος, Zackie Oh. Εκατοντάδες κόσμου κατέκλεισε το κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Τετάρτης, για να τιμήσει την μνήμη του ακτιβιστή πραγματοποιώντας πορεία.

 

Δεκάδες χρωματιστά πανό με συνθήματα όπως «Η Γλάδστωνος είναι το δικό μας Stonewall», «Οργή και θλίψη η Zackie θα μας λείψει», «Οι ζωές μας έχουν αξία», «Μην κλείνετε τα μάτια» ανέμισαν στους δρόμους του αθηναϊκού κέντρου δηλώνοντας την ανάγκη να μην ξεχαστεί πως το λιντσάρισμα ενός ανθρώπου παρουσιάστηκε από τα μίντια ως αυτοτραυματισμός, ενώ ο ίδιος ως ληστής.

Απέναντι σε αυτή την αδικία, εκατοντάδες άνθρωποι αψηφώντας τη βροχή βρέθηκαν ξανά στην οδό Γλάδστωνος, στην οδό Zackie Oh, στο σημείο μηδέν, εκεί που ξεκίνησαν όλα, εκεί που έλαβε χώρα η επιτομή του ρατσιστικού εγκλήματος. Εκεί που κάποιοι θεώρησαν πως έχουν το δικαίωμα να ανταλλάξουν μια τζαμαρία για μια ζωή.

Πλήθος ατόμων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της συλλογικότητας Justice for Zak/Zackie. Υπήρξε συμβολική διαμαρτυρία στα πλαίσια της οποίας τοιχοκολλήθηκαν κολάζ αποτελούμενα από ενδεικτικούς τίτλους δημοσιευμάτων, με σκοπό να εφστήσουν την προσοχή στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε η δολοφονία από τα Media.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία μέχρι στο Σύνταγμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter