Πορεία σκάφους μνημονιακή

Πορεία σκάφους μνημονιακή

Και τώρα τι γινόμαστε χωρίς ευρωομόλογο; Η γερμανική μπότα συνθλίβει για ακόμη μία φορά τις οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών κυρίως του Νότου και οδηγεί την Ευρωπαϊκή Ενωση σε μια νέα κρίση χρέους που πολλοί εκτιμούν ότι θα είναι η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει.

Τα νέα προγράμματα λιτότητας που επέβαλαν οι γερμανοί και οι συνοδοιπόροι τους στο Eurogroup της Πέμπτης επιβεβαιώνουν ότι ή δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος της κρίσης στις οικονομίες που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού ή περιχαρακωμένοι στην πάγια λογική τους αδιαφορούν.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η προοπτική της ελληνικής οικονομίας δεν προβλέπεται ευοίωνη. Η χώρα μας στην προοπτική μιας νέας κρίσης χρέους θα περιπέσει σε μια τόσο μεγάλη οικονομική κρίση που αυτή που ζήσαμε στις αρχές της δεκαετίας του 2010 θα είναι ένας απλός περίπατος.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη άβουλη και προσκολλημένη στις ιδεοληψίες της κρύφτηκε και όχι μόνο δεν προέβαλε κανένα επιχείρημα υπέρ των ευρωομολόγων αλλά ούτε καν ψέλλισε κάτι για να διεκδικήσει την παράταση της άρσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στρατευμένη στο πλευρό της Γερμανίας και των υπόλοιπων χωρών του Βορρά εμμένει στις καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας, οδηγώντας τη χώρα στη φτωχοποίηση.

Αδιαφορώντας για τη μεσαία τάξη της χώρας που τη γέμισε προεκλογικά ψέματα, αρνείται να χρησιμοποιήσει τα αποθέματα ασφάλειας που κληρονόμησε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μπορούν να ελαχιστοποιήσουν για επιχειρηματίες και εργαζόμενους τις επιπτώσεις της κρίσης, έχει ρίξει όλο της το βάρος στη διάσωση της μεγαλοεπιχειρηματικής ελίτ με την οποία καθημερινά συνδιαλέγεται.

Αδιαφορεί επίσης και για τις δραματικές αλλαγές που θα υπάρξουν στην Ευρώπη καθώς ο Νότος θα βυθίζεται στην κρίση και θα παρασύρει ούτως ή άλλως και τις χώρες του Βορρά. Όταν όλα τα υπόλοιπα ισχυρά κράτη, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Βρετανία, Ρωσία χρηματοδοτούν τις οικονομίες τους με δισεκατομμύρια η κυβέρνηση Μητσοτάκη με καταστρεμμένα τα δημοσιονομικά της μεγέθη σε μόλις εννέα μήνες από την πολιτική της ΝΔ, συστρατεύεται με τη γερμανική νεοφιλελεύθερη πολιτική αποζητώντας κυριολεκτικά την καταστροφή της.

Τελευταία ελπίδα το Ταμείο Ανασυγκρότησης, το οποίο μπορεί να περιορίσει τις επιπτώσεις της άφρονος πολιτικής Μητσοτάκη.

Και οι πολίτες όμως πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουν ποιος τους οδηγεί στον όλεθρο.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter