Πορεία στο… άγνωστο

Πορεία στο… άγνωστο

Η κατάσταση δεν εξελίσσεται καθόλου καλά σε όλα τα επίπεδα στην Ελλάδα.

Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη τελείως ανήμπορη να πάρει οποιοδήποτε θετικό μέτρο, ακόμη και τα φιλοκυβερνητικά και άκρως ακριβοπληρωμένα από αυτήν Μέσα Ενημέρωσης, αρχίζουν να μην μπορούν να κρύψουν την οδυνηρή πραγματικότητα.

Ο τουρισμός, η ατμομηχανή μέχρι πέρυσι της ελληνικής οικονομίας, πάει από το κακό στο χειρότερο. Τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι τελείως απογοητευτικά, όχι για τη φετινή χρονιά που έτσι κι αλλιώς είναι χαμένη, αλλά για το 2021. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ παραδέχτηκε ότι έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις τους για 3,5 δις. ευρώ έσοδα και πλέον το πιο αισιόδοξο σενάριο είναι αυτό των 3 δις. ευρώ, με την επόμενη χρονιά να περιμένουν το 50-60% των αεροπορικών αφίξεων του 2019. Τα στοιχεία της ΤτΕ είναι ακόμη χειρότερα καθώς τον Ιούλιο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ήταν 577 εκατ. ευρώ από 3,7 δις. πέρυσι.

Εστίαση και ξενοδοχεία βρίσκονται σ ελεύθερη πτώση και ακόμη βρισκόμαστε στον πρώτο φθινοπωρινό μήνα. Ο πολύς Στουρνάρας αρχίζει να βλέπει την καταιγίδα και πλέον εκτιμά ύφεση στο 7,5% και χρέος που ξεπερνά το 200% του ΑΕΠ.

Η Παιδεία βρίσκεται σε διάλυση, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει εξαφανιστεί καθώς δεν φρόντισε να πάρει κανένα μέτρο το τελευταίο εξάμηνο με τα σχολεία να βρίσκονται χωρίς καθαρίστριες, καθηγητές και τις τελευταίες ημέρες χωρίς μαθητές γιατί οι καταλήψεις με αιτήματα, καλύτερες και υγιεινότερες συνθήκες διδασκαλίας, καθημερινά αυξάνονται.

Ο πανικός από τον καθημερινό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού που είναι σταθερά πάνω από 300, έχει προκαλέσει πανικό στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στο Μέγαρο Μαξίμου. Ασμένως προσπαθούν να αυξήσουν τις ΜΕΘ για κορονοϊό προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στο ιατρικό προσωπικό, προσλαμβάνοντας ακόμη και ανειδίκευτους ιατρούς.

Ο κυκλώνας «Ιανός» απέδειξε την πλήρη διάλυση του επιτελικού κράτους για το οποίο επαίρονταν ομαδικά οι υπουργοί της κυβέρνησης και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τέσσερις ημέρες αποκλεισμένοι στην ορεινή Αργιθέα βρίσκονται πολίτες και το κράτος Μητσοτάκη αδυνατεί να τους απεγκλωβίσει.

Και ενώ χρειάζονται πολλά χρήματα για να μπορέσει η κοινωνία να σταθεί κάποιος στα πόδια της Ο Κυριάκος και η παρέα του προσχωρούν στη γραμμή Ρέγκλινγκ, δηλαδή σε μνημονιακές πρακτικές, για να αποτρέψει τον εκτροχιασμό του φετινού προϋπολογισμού, όταν δεν υπάρχει καμία δέσμευση από την ΕΕ για δαπάνες προς βοήθεια εργαζομένων και επιχειρήσεων όχι μόνο για φέτος αλλά και του χρόνου.

Αποδεικνύεται καθημερινά πολλαπλώς, ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η πλέον αναίσχυντη που έχει κυβερνήσει αυτή τη χώρα και την οδηγεί σε αχαρτογράφητα καταστροφικά νερά.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter