Πορεία στο κέντρο της Αθήνας από την ΑΔΕΔΥ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο – Συγκεντρώσεις και το απόγευμα

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας από την ΑΔΕΔΥ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο – Συγκεντρώσεις και το απόγευμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται, στο κέντρο της Αθήνας, πορεία της ΑΔΕΔΥ και εργατικών σωματείων προς τη Βουλή, με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. 

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Με σύνθημα «κάτω τα χέρια από την απεργία» η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί «την απόσυρση της τροπολογίας Αχτσιόγλου για τον περιορισμό τού δικαιώματος στην απεργία», αλλά και «να μην ψηφιστούν τα νέα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης».

Σημειώνεται, ότι η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Να μην ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης και να διατηρηθεί το δικαίωμα στην απεργία, είναι τα βασικά αιτήματα εργαζομένων του δημοσίου, που συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, στην Αριστοτέλους, για να διαμαρτυρηθούν για τη σημερινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων του δημοσίου, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, εργαζόμενοι σε ΟΤΑ και δήμους, σε νοσοκομεία κ.α., την οποία κάλεσε η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), ενώ στάση εργασίας κήρυξε για σήμερα η ΑΔΕΔΥ, από τις 12.00 έως το τέλος του ωραρίου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία, που κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Διαδηλώσεις και το απόγευμα

Σε συλλαλητήριο το απόγευμα στο Σύνταγμα ενάντια στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου καλούν η ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ και η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Το ΠΑΜΕ μάλιστα δρομολογεί λεωφορεία από διάφορες περιοχές της Αττικής για να μεταφερθούν οι διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της 24ωρης απεργίας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αντίστοιχα συλλαλητήρια προγραμματίζονται και σε πολλές επαρχιακές πόλεις της χώρας.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο το πρωί στην Αθήνα – Δείτε live την κίνηση στους δρόμους

Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα καταγράφηκαν το πρωί σε κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου, καθώς τα ΙΧ αποτελούν τον μόνο τρόπο μετακίνησης λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων όλων των ΜΜΜ, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την Τροχαία, ιδιαίτερα αυξημένη κατά τις πρωινές ώρες ήταν η κίνηση και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Κηφισού, στην άνοδο της Συγγρού, από το ύψος της Αμφιθέας, στην παραλιακή, Κηφισίας, Κατεχάκη, Μεσογείων, Ηλιουπόλεως, Αλεξάνδρας, Βασιλίσσης Σοφίας, Πατησίων, καθώς και στο λιμάνι του Πειραιά.

Σταδιακά η κατάσταση εξομαλύνθηκε, ωστόσο εξακολουθούν να παρουσιάζονται προβλήματα.

Πατήστε ΕΔΩ και ΕΔΩ για να δείτε live πού έχει κίνηση

Σημειώνεται ότι σήμερα δεν ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, επομένως κυκλοφορούν κανονικά όλα τα ΙΧ. Παράλληλα οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιούν τις λεωφορειολωρίδες.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter