Πορεία στο κέντρο της Αθήνας η ΠΟΕ – ΟΤΑ (Photos)

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας η ΠΟΕ – ΟΤΑ (Photos)

Με κεντρικό σύνθημα «ΟΤΑ για τους δημότες και όχι για τους ιδιώτες», η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει τις επόμενες μέρες τις κινητοποιήσεις ενάντια σε διάταξη του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου.

Στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής στάσης εργασίας, η συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στους ΟΤΑ πραγματοποίησε συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή της κατηγορεί τους εκπροσώπους της κυβέρνησης ότι «κρύφτηκαν και αρνήθηκαν να συναντήσουν τους εκπροσώπους των εργαζομένων για να ακούσουν τα αιτήματα τους». Νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ θα ακολουθήσει σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας προκειμένου να αποφασιστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου. Για το Σαββατοκύριακο, επίσης, έχει αποφασιστεί αποχή των εργαζομένων στους ΟΤΑ από κάθε υπερωριακή απασχόληση και εργασία.




Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο

Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, κατά της κατάργησης του ασύλου και γενικά των αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στην ανώτατη εκπαίδευση. Οι φοιτητές, όπως λένε, επιθυμούν να στείλουν «μήνυμα απειθαρχίας προς την κυβέρνηση και το υπουργείο» σχετικά με τις αλλαγές που εξετάζει να υλοποιήσει.

Δείτε επίσης: Αθήνα: Πορεία φοιτητών – Διαμαρτυρία για τις προθέσεις Κεραμέως για βάση εισαγωγής και τα έτη σπουδών

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και έφτασαν μέχρι τη Βουλή, ενώ αυτή τη στιγμή μεγάλος αριθμός φοιτητών κατευθύνεται προς το Πολυτεχνείο ώστε να πραγματοποιήσει συντονιστικό γενικών συνελεύσεων για να αποφασίσουν για τις επόμενες κινητοποιήσεις τους. Η κυκλοφορία στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας αποκαθίσταται σταδιακά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter