Πορείες στην Αθήνα – Πότε θα είναι κλειστό το κέντρο

Πορείες στην Αθήνα  – Πότε θα είναι κλειστό το κέντρο

Φοιτητές, ΠΑΜΕ και συλλογικότητες προγραμματίζουν πορείες στο κέντρο της Αθήνας, σήμερα, Πέμπτη

Στις 12 το μεσημέρι οι φοιτητές οργανώνουν συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή. Διαμαρτύρονται για το άσυλο (το νομοσχέδιο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή) και τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

13:00 Το ΠΑΜΕ οργανώνει διαμαρτυρία μπροστά στη Βουλή κατά του νομοσχεδίου για το άσυλο

18:00  Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή από συλλογικότητες και αντιρατσιστικές οργανώσεις που διαμαρτύρονται για το θέμα του ασύλου

Στις διαμαρτυρίες το απόγευμα ενάντια στο νομοσχέδιο για το άσυλο, έχουν καλέσει πλήθος οργανώσεων, μεταξύ των οποίων το ΚΕΕΡΦΑ, επιτροπές προσφύγων, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα, κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την επίσπευση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου, η μεταφορά αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα για την αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου και η δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων.

Ο νόμος προβλέπει, επίσης, ότι η παραβίαση των κανονισμών λειτουργίας των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) θα συνεπάγεται τη διακοπή της στέγασης και την αποπομπή των παραβατών.

Ως προς το σύστημα παροχής ασύλου καταργείται, επίσης, η έννοια της «ευαλωτότητας» και απαλείφεται το «μετατραυματικό στρες» ως λόγος ένταξης.

(Πληροφορίες από Sputnik)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter